BAŞKAN ÇOBAN: SÖZ VERDİK, BAŞARDIK
Afyonkarahisar Belediyesi, 2009-2013 yılları arası faaliyetlerini anlatan kitabı, halkımızın beğenisine sundu.
İçeriği ve görselliği ile büyük beğeni toplaması beklenen faaliyet kitabında son 4,5 yılda Afyonkarahisar'ın değişen yüzü gözler önüne serildi. 
Kitapta vizyon projelerden, ilklere, mali yapıdan, alt yapıya, yol, parke, asfalt, park bahçe, kültür sanat, spor, çevre, yoksullukla mücadele, yerel kalkınma ve yaşam kalitesi, öz yönetim ve Yüntaş AŞ. alanların da yapılan çalışmalara yer verildi.
Fotoğraflarla desteklenen faaliyet raporunda okuyuculara seslenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; 'BU GÜZEL ŞEHRE HİZMET SEVDAMIZ BİTMEYECEK" mesajı verdi. Başkan Çoban Afyonkarahisarlılara hitaben kaleme aldığı yazısında şu görüşlere yer verdi;
BAŞKANDAN
 Sevgili Afyonkarahisarlılar,
            Sizleri en kalbi duygularımla selamlar, saygı ve muhabbetlerimi arz ederim. Sizler 2009'da büyük bir teveccüh gösterdiniz ve beni Başkanlığa layık gördünüz. Ben de emaneti aldım başım gözüm üstüne dedim. Ben sizden mührü isterken daha önce Belediye Başkanı değildim, beni çoğunuz az tanıyordu. Tek sermayem, mensubu olmakla iftihar ettiğim, Türkiye'ye hizmeti ibadet sayan AK Partim ve şahsımın bu şehirde doğduğu günden bu yana bıraktığı intiba ve itibardı. Sizler bana kredi açtınız, ne yaptığımı görmeden ne yapacağıma kefil oldunuz. Omuzlarıma büyük bir sorumluluk yüklediniz. Çocukluğumun, gençliğimin geçtiği sokaklar artık benden hizmet bekliyordu.
Sizlere ne söz verdiysem yaptım. Hepimiz kardeşiz, ayrımız gayrımız yok anlayışına sadık kaldım. Seçildikten sonra bütün şehrin Belediye Başkanı olacağım dedim ve oldum. Kayırmacılık yapmadım, kadrolaşmadım, kimsenin ayağını kaydırmadım, partizanlık yerine liyakati benimsedim. Tecrübeli müdürlerimle yola devam ettim. Bütün personelimle güveni tesis edip hep birlikte asıl işimiz hizmete koyulduk. Şehirdeki bütün sivil toplum örgütleriyle, bürokrasiyle, odalarla, muhtarlarla, meslek mensupları ve esnaf kesimiyle ve bütün seçilmiş milletvekillerimizle parti ayrımı gözetmeden diyalog kurdum, Afyon için ne yapılacaksa onu yaptım.
                Bu güzel çalışmada enkaz edebiyatı yapmak istemezdim. Ama aldığımız mesafeyi göstermek için başladığımız noktayı görme açısından sadece bir anekdotla bu kısmı müsaadenizle hızla geçeceğim: Göreve geldiğimde Afyonkarahisar Belediyesi, satın almaya gücü yetmediği için mücavir alanımıza yakın beşbin nüfuslu bir kasaba belediyesinden traktörden bozma bir yükleyici kazıcı kiralıyordu. Belde belediye başkanı arkadaşımız iyi niyetle beni aradı tebrik etti ve yeni dönemde de eğer kiralamaya devam edeceksek bizden aldığı kira geliriyle ikinci bir yükleyici alıp bize onu da kiralayabileceklerini ifade etti. Ben de kendisine teşekkür edip kendi makine parkımızı güçlendireceğimizi söyledim ama bu acziyet kanıma dokundu ve o gün kendime söz verdim:
AFYON HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK diyerek her işimde her projemde, her adımımda bu vizyona uygun davrandım.
 Kıymetli Afyonkarahisarlı hemşerilerim,
Bu güzel şehre hizmet sevdamız bitmeyecek. Bu broşürde gördüğünüz hizmetlerden çok daha fazlasını inşallah hep birlikte yapacağız. Geçen dört yıllık dönemde ihmale uğramış ya da el değmemiş mahallelerimizi altyapı üst yapı ne varsa tamamını birden yeniledik.   Belki de geçmiş otuz yılın yer yer elli yılın ihmaline bir çırpıda son verdik. Şehri geleceğe hazırlama vizyonuyla hareket ettik.
       Göz boyamadık, gözünüzün görmediği altyapıyı da yeniledik. Kendi asfalt, taş, parke fabrikalarımızıkurduk bütün makineleri yeniledik. Eski ne varsa attık. Artık yollarımız en son teknolojiyle yapılıyor. Neredeyse şehrin yarısının bütün su şebekesini sağlık ve çevreci su borularıyla yeniledik. Kısaca bu dönem bize göre altyapı ve rehabilitasyon dönemi oldu. Özellikle eski mahallelerimizi sadece imar ve altyapı yönünden iyileştirmedikorada yaşayan çocuklarımız eğitim konusunda fırsat eşitliğine kavuştu. Şehrin muhtelif semtlerine açtığımız Bilgi Evleri'nde her yıl 2500 çocuk en modern koşullarda en iyi eğitimcilerle sınavlara hazırlanıyorlar. Bu mahallelerin kaderi bu çocuklarla değişecek. Belki biz göremeyeceğiz ama gayemiz şu gökkubede hoş bir seda bırakabilmek değil mi?
Allah'ın inayeti ve sizlerin teveccühü ile bundan sonra hedeflerimizde köklü değişiklikl göreceksiniz. Artık altyapı bitti sıra üstyapıda diyeceğiz. Yerel kalkınma, turizm, jeotermal enerji, yeşil alanlar, yaşanabilirlik düzeyini artıran şehircilik hamleleri, kültürel ve sanatsal faaliyetleri önceleyen bir hizmet profili ile karşınızda olacağız.
Son olarak bu hizmetlerin altında imzası ve emeği olan mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunmayı bir vefa borcu olarak ifade etmek istiyorum. Bütün başkanlığım boyunca bana gönülden destek veren hemşerilerime, partime, milletvekillerimize minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Benden ve bütün Afyon'dan desteğini esirgemeyen, parti ayrımı gözetmeksizin Afyon'un her taşında her deresinde emeği ve hizmeti olan, ilimizi mamur eden değerli büyüğüm Orman ve Su İşleri
Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyefendiye en derin saygı, sevgi ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır sözü herhalde en çok eşim için uygundur; gece gündüz yoğun işlerim arasında bensizliğe sabır gösteren, Belediyemizin birçok sosyal programında bir nefer gibi görev alan eşim hanımefendiye ve biricik çocuklarıma da burada ayrıca dua ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
 
 
 
 
Parolamız;
                Ege'nin Yıldızı Afyonkarahisar
 
 
İlkemiz;
                Çalışmak, Çalışmak, Çalışmak
 
 
Gayemiz;
                      Halka Hizmet, Hakka Hizmet,
 
 
Sermayemiz;
                               Dürüstlük ve Sabır....
 
 
Bütün hemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyor
Daha nice hizmetlere hep birlikte inşallah diyorum.
 
 
Burhanettin ÇOBAN
AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI
Editör: Haber Merkezi