Başkan Çoban personeliyle iftarda buluştu

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu Ramazan ayında da personelini unutmadı. Gelenek haline gelen 'Belediye personeli iftar programı' Başkan Çoban'ın ev sahipliğinde Emir Murat Özdilek Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, takım arkadaşlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Afyonkarahisar Belediyesi'nde bir Ramazan klasiği haline gelen personel iftarı, bu kez Emir Murat Özdilek Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına, Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Ziya Arı, Sabri Demirkapu, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Gürsan, Belediye-İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Zeybek, Başkan Çoban'ın Danışmanı Abdülkerim Çalışkan, daire müdürleri ve Belediye personeli katıldı.

SENDİKA BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR

İftar yemeğinin ardından gecenin ilk konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin iftar programı nedeniyle Başkan Çoban'a şükranlarını sundu. Afyonkarahisar Belediyesi'nin Başkan Çoban'ın iki döneminde altın çağını yaşadığını söyleyen Sendika Başkanı Yücel Şahin, "Hayal bile edemediğimiz projeler hayata geçirildi. Yapılan bu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza, beyin takımına ve emeği geçen tüm Belediye personeline teşekkür ediyorum" dedi. Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Gürsan da verilen iftar nedeniyle Başkan Çoban'a teşekkür etti. Belediye bünyesinde tüm memur çalışanların SDS'ye dahil edildiğini hatırlatan Gürsan, Afyonkarahisar Belediyesi'nin bu konuda da örnek bir belediye olduğunu belirterek, Başkan Çoban'a şükranlarını sundu.

"SANDIKTAN ÇIKACAK SONUCA HEPİMİZ RAZIYIZ"

Dokuzuncu yılında yine bir iftar programında personeliyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Çoban, görevi devam ettiği sürece bu geleneği devam ettireceğini belirterek, "Allah-ü Teala gelecek yıl Ramazan ayında yine sizlerle buluşmayı nasip etsin inşallah" dedi. 24 Haziran'da ülkemizin yeni bir seçime gideceğini hatırlatan Başkan Çoban, "Kendi öz fikirlerinizle, aileniz, eşiniz ve dostlarınızla istişare ederek sandığa gidecek ve oyunuzu vereceksiniz. Zaten demokrasinin de güzelliği bu. Yani halkın kendini idare edecek yetkilileri kendisinin seçmesi. Sandıktan çıkacak sonuca elbette hepimiz razıyız. Ben sadece 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz için değil, dünyanın dört bir yanında Türkiye'den umut bekleyen mazlum, aç, açıkta olan insanlar için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"HER ŞEYİMİZİ PAYLAŞMAYI BİLDİK"

Başkan Çoban şöyle devam etti: "Milli gelirde dünyada 17. sırada ama insani yardımlarda ikinci sıradayız. Kişi başına düşen milli gelire göre yapılan insani yardımlarda ise dünyada birinci sıradayız. Bu şu demektir. Cebimizde daha az para var ama bu az parayı bile biz, dünyada nerede aç açıkta mazlum insan var onlarla beraber harcıyoruz. Bence işin sırrı burada. Bu ülke niye, içerdeki ve dışarıdaki haince oyunlara rağmen neden yıkılmıyor sorusunun cevabı da burada gizli. Aynen devletimizi yöneten büyüklerimiz gibi biz de her şeyimizi paylaşmayı bildik. Yeri geldi Balkanlara gittik yeri geldi Afrika'ya. Örneğin sizlerin de katkılarıyla Afrika'ya 50 bin tane Kur'an-ı Kerim gönderdik. Arnavutluk'a gittik iki yıl önce.. Güya Avrupa Birliği'ne bizden önce girdiler ama perişan haldeler. Yıl 2016 olmuş çöp konteynırları, çöp arabaları bile yok. Onlara çöp konteynırı ve çöp arabası gönderdik. Ambulans gönderdik, cenaze aracı gönderdik. Dolayısıyla biz sadece ülkemizden sorumlu değiliz. Hep dua ediyorum, 'Allah'ım Suriye'deki savaş bitse de devletimiz bize görev verse oralara da bir şeyler yapabilsek' diye. Suriye'de, Mekke-Medine'den daha fazla sahabe yatıyor. Örneğin Humus'ta Allah'ın kılıcı dediğimiz Halid bin Velid yatıyor. Onun bulunduğu bir bölgeye hizmet etmek güzel olmaz mı"

"BELEDİYEMİZ NEREDEN NEREYE GELDİ"

Afyonkarahisar'ın artık gıpta ile izlenen bir şehir haline geldiğini belirten Başkan Çoban; "Belediyemizin 2008 yılında geliri 52 milyon lira, borcu 50 milyon liraydı. Ancak bizim 2017 gelirimiz 270 milyon lira borcumuz ise sıfır. Belediyemiz nereden nereye geldi. Şuna inanın birçok belediye Afyon'u gıpta ile izliyor. Sadece spordaki başarımız bile birçok büyükşehire örnektir. Basketbolun 2017 bütçesi 8,5 milyon lira, voleybolun bütçesi 2 milyon 800 bin lira. Belediyemizin daha önceden bırakın 8,5 milyonu, 2 milyon 800 bini, 280 bin lira dahil spora aktaracak parası yoktu. Çok çalıştık, akıllı politikalar ve tasarruf tedbirleri üreterek Belediyemizi bugünlere getirdik. Tabi ki bizim yaptığımız her şeyde; çöp toplayan kardeşimizden, su arızına giden kardeşimize, asfalt veya parke yapan personelimize varana kadar hepsinin çok büyük katkısı var. Dolayısıyla tüm arkadaşlarımıza bu iftar vesilesiyle hizmetlerinden ve bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EMEKLİ OLAN PERSONELE PLAKET

İftar öncesi, Belediye'nin ödemek zorunda kaldığı bir tazminat için Antalya'ya gidip geldiğine dikkat çeken Başkan Çoban, "Bundan 30 yıl önce yapılan bir hatanın sonucunda 5 milyon lira tazminat ödenmiş bir davamız var. Tamamen yönetimsel hatalardan kaynaklanan ödemeler bunlar. Allah'a hamdolsun 9 yıllık belediye başkanlığı hayatımda, 5 sene sonra, 15 sene sonra, 30 sene sonra göreve gelecek belediye başkanımızı töhmet altında bırakacak, zorda bırakacak hiçbir şey yapmadım" ifadelerini kullandı. Başkan Burhanettin Çoban'ın konuşmasının ardından emekli olan memur ve işçi personele, hizmetlerinden dolayı plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi