Başkan Çoban, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Korel Termal Otel'de düzenlenen İstişare Toplantısı'nda merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
            Mahalle muhtarıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği istişare toplantılarını sürdüren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yılı İstişare Toplantısı'nı muhtarların geniş katılımıyla Korel Termal Otel'de gerçekleştirdi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in de katıldığı toplantıda, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.
            "GENEL SEÇİMLERDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
            AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, üç hafta sürecek parti teşkilatı kongreleri için ilimizde bulunduğunu belirterek, AK Parti'nin ve Türkiye'nin geleceğe yürümesi açısından kongrelerin önemli bir muhasebe süreci olduğunu söyledi. 2015'te genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Milletvekili Açba, "Bu seçimler gerçekten çok önemli. Gerçi her seçim bir öncekinden daha önemli hal alıyor. Daha güçlü bir Türkiye ile yola devam edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar çok şükür halkımızın teveccühü ile güçlenerek iktidarımızı sürdürdük. Ülke olarak hem bölgemizde hem de dünya ülkeleri arasında hatırlı bir konuma ulaştık. İnşallah seçimlerden sonra uluslararası alandaki itibarımızı daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz" dedi. Afyonkarahisar'da da çok güzel gelişmeler yaşandığını kaydeden Açba, Afyonkarahisar Belediyesi'nin Burhanettin Çoban'la güzel hizmetlere devam ettiğini söyledi.
            "KAPANAN BELDELERDE SORUNLAR DAHA ÇOK"
            İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de kapanan beldelerdeki sorunlarla ilgili bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar'ın en çok beldesi kapanan il olduğunu belirten İGM Başkanı Salih Sel,"İlimizde 47 belde kapanarak köye dönüştü ve köy sayımız 388'den 425'e çıktı. Yükümüz biraz daha arttı. Ama daha önce söylediğimiz gibi bizim köylerimiz kapanan beldelerden çok daha iyi durumda. Sayın Valimizle yaptığımız ilçe gezilerinde en çok sorun kapanan beldelerden geliyor. Gerçekten çok kötü durumdalar. Bu beldeler bize devrolunduğunda 40 trilyon borcu vardı. 2015-2016 yıllarında bunların altyapı sorunlarını çözmüş olacağız. Bu yıl bütçemizi 110 milyon lira civarında yapmayı düşünüyoruz. Önceliğimizi bu 47 beldeye vereceğiz" diye konuştu.
            "HALKIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR RANTTAN VAZGEÇTİK"
            2009 ve 2014 yerel seçimlerinde projelerle halkın karşısına çıktığını kaydeden Başkan Çoban, "2009seçimlerine kadar hiçbir aday, hangi projeleri, hangi finansla yapacağını öngören bir planla halkın karşısına çıkmamıştı. Bunu 2009 yılında ilk kez biz yaptık. Allah'a hamdolsun verdiğimiz sözlerden fazlasını yaptık. Örneğin Asfalt Şantiyesi kuracağız demedik ama yaptık. Dekoratif ve Doğaltaş Parke Fabrikası kuracağız demedik ama yaptık. Kent Meydanı yapacağız demedik. Kent Meydanı şuan için bitmedi ancak meydan için bizim için önemli bir rant olan Emek Tesisleri'nden vazgeçtik. Biz, Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk kez gelir getiren rantlardan vazgeçerek o rantı Afyonkarahisar halkına bağışlamış bir yönetim olduk" dedi.
            "ELDEN ÇIKARDIĞIMIZDAN FAZLASINI KAZANDIRDIK"
            Yine Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk defa gayrimenkulleri sürekli elden çıkaran değil, çıkardığının fazlasını belediyeye kazandıran bir anlayış sergilediklerini ifade eden Başkan Çoban,"Konaklar, arsalar satın alıyoruz. Örneğin 1. Belediye Şehir Çarşısı'nın arkasındaki konağı satın aldık. Buraya harcayacağımız para, restorasyonu birlikte 800 bin lirayı geçiyor" dedi.
            "SPOR KOMPLEKSİ PROJEMİZİ KÜÇÜMSEDİLER"
            Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Spor Kompleksi Projesi'nden uzun uzuna bahseden Başkan Çoban,"İçerisinde koskoca bir stadyum ve çeşitli sporların yapılacağı alanlar bulunan bu projeyi açıkladığımız zaman kimse inanmadı. Hatta alay edenler oldu. O zaman nüfusumuz 160 bindi. Şöyle ki; "Bu başkan kalkmış İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da bile olmayan 650 bin metrekarelik dev bir spor kompleksinden bahsediyor" diyerek bizim projemizi küçümsediler. İki hafta önce AK Parti kampı için ilimize gelen dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak, spor kompleksini gezdi ve "Ne kadar iyi bir iş yaptığımızın şimdi farkına vardım. Burası gelecekte hem Türkiye hem de dünyanın önemli bir spor merkezi haline gelecek" dedi.
            "BİZ HALKI HİÇ KANDIRMADIK"
            Başkan Çoban Spor Kompleksi ile ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Biz halkı hiç kandırmadık. Mevcut stadyum arazini parselleyip satacağız ve buradan elde edilen gelirle Spor Kompleksini yapacağız dedik. Olmaz dediler. Ama temel atılıp inşaat başlayınca eyvah dediler ve "yeşil alan gidecek" bahanesiyle bizi eleştirmeye başladılar. Yeşillik dedikleri alanda top oynanan çim sahalar! Şimdi onlar böyle diyince ben buradaki tüm ağaçları saydırdım. Tam 535 tane ağaç var. Bakın biz yeni dönemin projelerini açıklarken buraya 19 bin metrekare park yapacağımızı açıklamıştık. Projemizi hazırlayıp Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunduk. Kuruldan onay gelince projemize başlayacağız ve buraya 2535 adet ağaç dikeceğiz." ifadelerini kullandı.
            "ALTYAPI HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ALDIK"
            Akarçay, Zafer Ormanı, Hıdırlıkyolu, Atıksu Arıtma Tesisi gibi önemli ve maliyeti yüksek projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Çoban, 50 küsur mahallenin alt ve üstyapısını da yenilediklerini söyledi. Altyapının yorucu ve eleştiriye açık bir hizmet olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, "Alt ve üstyapısını da yenilediğimiz 50 küsur mahallenin arasında Sit kapsamında olan 18 mahallede yer alıyor. Osmanlı döneminden kalma kanalizasyon sistemi olan daha doğrusu düzgün bir kanalizasyonu olmayan bu mahallelerimize çok güzel kanalizasyon ve içme suyu hattı döşedik. Çalışmalar sırasında ilistire dönmüş nice borular gördük. Orada yaşayan insanlar çıkan bu boruları görünce, "biz yıllarca nasıl bu borulardan akan suyu içtik" diyerek şaşırdılar ve hizmetimizden dolayı da teşekkür ettiler" dedi.
            "AFJET'TE DEVRİM NİTELİĞİNDE ÇALIŞMALAR YAPTIK"
            Altyapı çalışmaları sırasında çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Başkan Çoban şunları söyledi: "Cumhuriyet Mahallesi'nde çalışmalar devam ederken incelemeye gittim. Bir ablamız balkondan bağırıyor, 'çok toz oluyor neden bitmiyor' diye serzenişte bulunuyor. Bu tür hizmetler toz olmadan yol kapanmadan olmuyor ki! Tabi eleştirenler olduğu gibi takdir edenler de oluyor. Bir vatandaşımız da 50 yıl aradan sonra evinin önünün yapıldığını söylüyor. Demek ki vatandaş yapılan hizmeti unutmuyor" diye konuştu. AFJET'te de devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çoban, göreve geldiklerinden 4 bin olan abone sayısını 20 bine çıkardıklarını aktardı. Afjet ısınmasını oteller bölgesine kadar taşıdıklarını kaydeden Başkan Çoban, toplantının yapıldığı Korel Termal Otel ve diğer otellerin Afjet'le ısındığını söyledi.
            YENİ DÖNEM PROJELERİNİN BİR KISMI BAŞLADI
            Yeni dönem projelerinin seyri hakkında da mahalle muhtarlarını bilgilendiren Başkan Çoban,"Projelerimizin bir kısmına başladık. Selçuklu Mahallesi'nde paten ve kaykay pistine başladık. Yeşilyurt Mahallesi'nde Masal Dünyası Parkı'nın da yapımına başladık. Şuan ki stadyumumuzun bulunduğu alana yapacağımız Stad Park projemize başladık. Alt gelir grubunu konut vaadimiz vardı. TOKİ'den yazı geldi, inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız ve 255 vatandaşımızı konut sahibi yapacağız. Macera Parkı projemiz bitmek üzere" diye konuştu.
            "AFYONKARAHİSAR SENİNLE GURUR DUYUYOR"
            Geçtiğimiz günlerde Kışlacık Mahallesi'ni ziyaret ettiklerini hatırlatan Başkan Çoban, mahalle toplantılarına bu dönemde devam edeceklerini söyledi. Başkan Çoban, bu değerlendirmelerinin ardından mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini dinledi. Yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Burhanettin Çoban'a teşekkür eden mahalle muhtarları, mahallelerindeki insanların da hizmetlerden memnun olduğunu söylediler. Kocatepe Mahalle Muhtarı Mehmet Sarıdere'nin "Afyonkarahisar sizinle gurur duyuyor" sözleri uzun süre alkışlandı. Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ise Başkan Çoban'ın birçok hizmetiyle Afyonkarahisar'a ilkleri yaşattığını belirterek, "İlimiz kasaba azmanlığından kurtulmaya başladı" dedi.
            BAŞKAN ÇOBAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI
            Bir soru üzerine Mısri Camii etrafı ve Örenbağ'da uygulanacak Kentsel Dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Başkan Çoban, "Biz asla ve asla yeni bir Karaman, yeni bir Dervişpaşa ve yeni bir Dumlupınar yapmayacağız. Otopark sorunu çözülmüş, yeşil alan sorunu çözülmüş okul ve cami ihtiyaçları giderilmiş bir dönüşüm yapacağız. Yani buralardan belediyemize bir arsa çıkaralım şeklinde anlayış içinde asla olmayacağız."dedi. Yine bir soru üzerine, sit bölgesindeki mahallelerin yollarıyla ilgili hala kurul kararı beklediklerini açıklayan Başkan Çoban, bu dönem izin almayı ümit ettiklerini ve en geç 2016 yılı sonuna kadar bu işi bitirmek istediklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi