BAŞKAN ÇOBAN KÜLTÜR VE SANAT EVİNİ İNCELEDİ
 
       Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından alınan izinlerin ardından projesi onaylanarak ihalesi tamamlanan Kültür ve Sanat Evinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.
 
Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ile birlikte restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Afyonkarahisar’da kültür ve turizminin gelişmesi adına Belediye Şehir Çarşısı arkasında bulunan tescilli yapıyı aslına uygun şekilde restore edilen Afyonkarahisar Belediyesi, bu tarihi binayı Kültür ve Sanat Evi olarak halkımızın hizmetine sunacak.
 
SOSYAL VE KÜLTÜREL DOKUYA KATKI SAĞLAYACAK
 
      Bin 54 metrekare alana sahip 150 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi binada ilimize ziyarete gelecek misafirler ağırlanacak. Ülke turizmine ve kültürüne kazandırılması, işlevsel hale getirilip, sürdürülebilir koruma sağlanmasına en güzel örneklerden biri olacak Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi, kentin sosyal ve kültürel dokusuna büyük katkı sağlayacak. Kültür ve Sanat Evi’nde kente özgü yöresel ürünlerin sergilenebileceği sergi odaları ve toplantı salonu bulunacak.
 
Editör: Haber Merkezi