BAŞKAN ÇOBAN, KARDEŞ ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI AĞIRLADI

            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'ın yeni kardeş şehri Melekli Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Ali Varol'u makamında kabul etti.

            Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında, Iğdır'ın merkeze bağlı beldesi Melekli Belediyesi ile kardeş şehir olma teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Güneydoğu'daki devlet yanlısı belediyelere destek olunması talimatı doğrultusunda bu teklifin gündeme alındığını söyledi.

            İlimizle kardeş şehir olması teklif edilen Melekli Belediyesi'nin 4 bin nüfuslu bir belde olduğunu kaydeden Başkan Çoban, kardeş şehir ilişkileri doğrultusunda, bu beldenin ihtiyaç duyduğu noktalarda imkanlar ölçüsünde gerekli desteği vereceklerini ifade etti. İlk etapta bir cenaze aracı ile birlikte, iki adet akülü araç ve 4 adet tekerlekli sandalye göndereceklerini belirten Başkan Çoban,  ilerleyen zamanlarda spor malzemesi ve belediye hizmetlerinde teknik destek verebileceklerini söyledi.

            Bu kararın ardından bilgi edinmek ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Melekli Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Ali Varol'u makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kardeş şehir ilişkileri ile ilgili görüşmelerde bulundu.

            Yüntaş A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sarlık'ın da katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Ali Varol, Melekli Beldesi'nin nüfusu, sosyo-kültürel yapısı, ekonomik durumu ve tarihi geçmişi hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Varol, bu kardeşliğin Melekli Beldesi'nin gelişimine çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi