BAŞKAN ÇOBAN, KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Çoban, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; "ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlarımız; toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlarımızdır. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasinin benimsenmesiyle kadınlarımız, kamu ve özel sektör yönetiminde, sivil toplum kuruluşlarında, üretimde kısaca yaşamın her alanında hak ettikleri yeri edinmeye başlamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşımızın büyük emekçileri Türk Kadınına birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Kadınlarımız iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadır. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım.
Hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, eğiten, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren ve sevginin simgesi olan kadınlarımızın, bu anlamlı günlerini kutluyor sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum." dedi.
Editör: Haber Merkezi