Başkan Çoban: İtfaiye Aracının Pompası Arızalandı, Gecikme Bundan
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, dün akşam alev alan özel halk otobüsüne müdahalede gecikmenin, itfaiye aracının pompasının arızalanmasından kaynaklandığını söyledi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, yangınlarla mücadele etmek için Türkiye’de çok az yerde olan donanımlı bir araç alarak hizmete soktuklarını söyledi. Aracın bir yıllık olduğunu belirten Çoban, “İtfaiye ekiplerimizin ilk işi sabah geldiklerinde araçların çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir. Bu aracımız yangına 4 dakika gibi kısa sürede ulaşıyor. Fakat pompa sistemi çalışmamıştır. Sistem çalışmayınca firma çalışanları aracın içinde su olmadığını zannetmişler ve tepki göstermişler.” dedi.
Çoban, bunun üzerine olay yerine gelen diğer araçlarla yangının söndürüldüğünü anlattı. Çoban, bu tür araçların bazen böyle arızalar verebildiğini ifade ederek, bundan sonra yangın ihbarı aldıklarında bir araç yerine iki araçla gitme kararı aldıklarını kaydetti. Çoban, yeni alınan aracın şimdiye kadar 100’e yakın olaya müdahale ettiğini ve hiçbir problem yaşanmadığını kaydetti.
Özel Halk Otobüsleri Genel Müdürü Galip Şanlı da olaya tepki göstererek, itfaiyenin gecikmesi yüzünden otobüsün kül olduğunu söyledi. Şanlı, doğalgazlı araçlarda patlamanın teknik olarak mümkün olmadığını, aracın sağ ön lastiğinin yanından başlayan küçük yangının, geç müdahale edildiği için büyüdüğünü belirtti. Şanlı, olay yerine gelen ilk aracın yangına müdahale edemediğini, daha sonra çağrılan ikinci araçla yangına müdahale edilirken zaman kaybedildiğini ve alevlerin otobüsü sardığını dile getirdi.Cihan Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi