BAŞKAN ÇOBAN'IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Üç ayların içindeki mübarek gün ve gecelerden olan Miraç Kandili münasebetiyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir mesaj yayınladı. Başkan Çoban, mesajında manevi gecelerin, insanlar arası dostluk ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu vurguladı.
 Başkan Çoban; mesajında şu görüşlere yer verdi; "Kandiller geçidinin Miraç durağında bu gün manevi dinamiklerimizin en anlamlılarından birini daha idrak ederken Ramazan Ayı'na yaklaşıyor olmanın engin heyecan ve mutluğu içindeyiz. Manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.
Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım.
Bu duygu ve düşüncelerle, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik eder; ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü olayların, acı ve gözyaşının son bularak yerini barış ve huzurun almasını temenni ederim" dedi.
Editör: Haber Merkezi