BAŞKAN ÇOBAN'IN 23 NİSAN MESAJI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Burhanettin Çoban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran, farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramı olduğunu belirtti. 
Demokratik hayatın temellerinin atıldığı ve milletimizin bağımsız yaşama iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği 23 Nisan 1920 tarihinin, ülkemiz için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, unutulmaz zaferler ve kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin, çocuğundan gencine ve yaşlısına kadar her Türk vatandaşına gurur verdiğini kaydetti.
Başkan Burhanettin Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; "Kuruluşunun yıldönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bu güvencenin temel kaynağı da çocuklarımızdır. Aziz Milletimizin en zor şartlar altında dahi inaç ve kararlılığını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu, bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en önemli teminatı olarak varlığını korumakta ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünde özünü bulmaktadır.
"Değerli Afyonkarahisar halkı, Sevgili Çocuklar...
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yılını kutladığımız bu anlamlı günde sizlere sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Sahip olduğumuz şanlı tarihimizi bilerek, çok zor şartlarda kazanılmış bir zaferin sonucu olan Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Devletimizin tüm çabaları, çocuklarımıza gurur duyacakları bir Türkiye oluşturmak içindir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi