BAŞKAN ÇOBAN GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
            Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletin bağımsızlığını aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunu belirten Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; "19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verdiği günü "Gaziler Günü olarak kutluyoruz. Bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprakları bizlere şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde miras kalmıştır. Bunun bilincindeki aziz milletimiz yurdunu canından aziz bilen, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan askerlerine sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlıdır.
Vatanı için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz, sonsuza kadar Türk halkının gönlünde yaşayacaktır. Onlardan aldığımız emaneti her geçen gün biraz daha geliştirerek, geleceğe taşımak hepimizin öncelikli görevidir.
Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, kanlarıyla suladıkları bu kutsal toprakları bizlere yurt bırakan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluk diliyorum."
 
Editör: Haber Merkezi