BAŞKAN ÇOBAN, ESNAFLARA PROJELERİNİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR
 
30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi projelerini esnaflara ve sivil toplum kuruluşlarına açıklamaya devam eden AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, “2009 yılında yapılan seçimler öncesi projelerimizi nasıl açıklayarak gerçekleştirdiysek, bu günde 38 yeni vizyon projemizi açıklıyoruz. Afyonkarahisar’ımız için dev projeler hazırladık” dedi.
 
Afyonkarahisar’daki esnaflara ve sivil toplum örgüt temsilcilerine projelerini anlatmaya devam edan Başkan adayı Burhanettin Çoban, projelerini 3 tema üzerinde toplandığı belirtti. Yeşil Afyon, ‘Kültür Şehri Afyon’ ve ‘Yaşanabilir Afyon’ adı altında projelerini esnaflara video eşliğinde anlatan Başkan adayı Çoban, projelerinin yer aldığı kitapçıkları ve CD’leri toplantıya katılanlara dağıttı. 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi verdiği sözlerin tamamını yerine getirdiğini belirten Çoban, 12 Milyon TL’ye mal olan kapalı Pazar yerini yaparak, pazarcı esnafına verdiği sözü tuttuğunu söyledi.  Çoban, “2009’da da aynısını yaptım. 2009 seçimlerinde neler yapacağımı projesiyle, çizimleriyle sundum şimdi de yapıyorum. Kanal 3’te Karahisar TV de neler yapacağımı anlatmıştım. Söz verdiğimiz kapalı Pazar yerini açtık. Yürüyen bant sistemi ile pazarı gezebiliyorsunuz. Kapalı Pazar yeri için 12 Milyon lira para harcadık. Hıdırlık yolu yıllardır konuşuldu ve dağları aşarak yolu açtık. 15 mahallemize fırın yaptık inşallah tüm mahallelere yapacağız inşallah. 120 adet araç, gereç ve ekipman aldık. AFJET bizim dönemimizde sıfırdan 15 bin 500 aboneye çıktı. Akarçay’ı 2009’da yapacağımızı söyledik ve yaptık. Türkiye’de rekor kırarak engelli kardeşlerimize 350 adet akülü araç dağıttık” dedi.
 
HALKIMIZ HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK
Bakkalar, berberler, minibüsçüler, taksiciler ve kasaplara projelerini anlatan Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, projelerin hazırlanmasının aylarca sürdüğünü belirtti. Başkan Çoban, şöyle konuştu; “2009 Yılında da herkese sunmuştuk. Neden bugüne kadar beklendi? Projelerin çizilmesi, animasyonların yapılması, tasarlanması aylarca süren bir çalışması oldu. Bugüne kadar nasıl gelindi o çok önemli? Biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak, alt yapıda, üst yapıda rekorlar kırdık, dev projelere imza attık. Akarçay, Spor Kompleksi, Dev parklar ve bunun gibi benzeri projeler. Bu dönem bizim ustalık dönemimiz, her istediğimiz işe kaynak bulduğumuz, tüm sorunları rahatça çözebileceğimiz ve iş makineleri, fabrikalarımızı tamamlamış durumdayız.” AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, yaptığı konuşmanın ardından projelerini şöyle sıraladı;
 
CUMHURİYET MAHALLESİ DEĞİŞİYOR
Spor kompleksi projesinin dev bir proje olduğundan bahseden Çoban, stadyumun kapatılması nedeniyle Cumhuriyet Mahallesine Spor Gençlik ve Rekreasyon alanı yapacağını ifade etti. Çoban, “Spor kompleksimizi dev bir projeydi. Şehir merkezimizdeki stadyumumuzun kapatılacak olması nedeniyle böyle bir projeye ihtiyaç vardı. 3 bin kişilik kapalı bir salonu birebir proje ve uygulanacak bir proje gençlik spor bakanlığımızın takip edeceği proje, sayın bakanımız, vekillerimiz büyük bir destek verdi. Eski sigorta hastanesi 22 bin metrekarelik alana ve cumhuriyet mahallemize yapacağız. Her aşamasını birebir takip ediyoruz. Bu 3000 bin kişilik salon sadece Malatya, Eskişehir ve Afyon’a yapılıyor. Arsaya uygun bir projedir. Otoparklar, yürüyüş yolları, çocuklar için bahçelerimiz, koşu yollarımız hayali değildir ve bir yerden alınmış bir proje değildir kendi mühendislerimizin hazırladığı bir projedir. Gençlik merkezi, spor alanı ve park üçü bir arada” dedi.
 
KARA YOLLARI PARKI PROJESİ
Karayollarının bulunduğu alana 26 bin metre kare temalı park yapacağını söyleyen Başkan Çoban,
“Bu dönem temalı parklarımız olacak. 26 bin metre kare bir alanda olacak. Yürüyüş yolları, fiskiyeler, havuzlar kafeler, çocuklar için aktivite alanları, tartan koşu pistleri, piknik alanları, kurtuluş savaşını anlatan bir müzemiz olacak. Ağaçları koruyup, ilave ediyoruz. Tabi şehir merkezimizde gidecek bir yer yok ne yapacağız ne diyenlere Cumhuriyet Mahallesi Spor Gençlik ve Rekreasyon projesi ile birlikte toplam 48 bin metrekarelik iki projedir” diye konuştu.
 
STAD’A 20 BİN METRE KARELİK PARK
Stadyum alanına park projesi olduğunu açıklayan Başkan adayı Çoban, Spor kompleksi konusunda kendisine yönelik eleştirileri de hatırlattı. Çoban, “Efendim bize eleştiri bulamadılar. Biz kimseyi kandırmadık. ‘Spor kompleksimizi yapacağız’ dedik ama kimse inanmadı ve hayal denildi. Ne zaman yaptık? Bitmeye yakın efendim stadyum beton alana yapılıyor denildi. Bizde stadyumun oraya bir park proje geliştirdik. Stad park toplam 20 bin metrekare tek parça yeşil alan, şu an stadyumda 585 ağaç var. Bununla birlikte tam 2 bin ağaç olacak. 5 metre tartan koşu pist alanı, yürüyüş alanları var. Stad park beleş tepeye yapıyoruz. Her türlü spor imkanı var. Havuzları, fiskiyeler var. Sabah sporunu herkes tartan pistte yapacak” şeklinde konuştu.
 
MASAL DÜNYASI PARK PROJESİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş eski başkanlardan Mehmet Sami Hancıoğlu’nun adını taşıyan ‘Masal Dünyası Parkı’nı Yeşilyurt mahallesine yapmayı planladıklarını belirten Çoban, şöyle konuştu; Bir diğer büyük bir parkımız Uydukent Yeşilyurt mahallesinde toplam 43 bin metrekareyi geçiyor. Şimdiden düğün salonu inşaatımız başladı. Masal dünyası parkımız olacak aklınıza gelecek masal kahramanları olacak. İçinde 1500 kişilik düğün salonu ve doğal kayaların fiskiye olarak kullanılması olacak. Afyon’ a çok hizmeti olan Eski başkanımız M.S ami Hancıoğluna Allah uzun ömürler versin.” 
 
TERMAL PARK ÖMER-GECEK BÖLGESİ
Ömer-Gecek bölgesinin çehresini değiştirecek 148 bin metre kare alana yapılması planlanan ‘Termal Park Ömer-Gecek Projesi’ni de anlatan Başkan Çoban, termal bölge içerisinde sıra dışı bir rekreasyon alanının olacağını söyledi. Çoban, konuşmasında şunları dile getirdi; “148 bin metre karelik alana bu alana Termal park yapıyoruz. Burada gayzerler, sıcak su fışkıracak, şelaleler olacak, teraslarımız olacak, Eski Afyon mimarisinde evler olacak. AFJET ile ortak projemiz ve büyük bir desteği olacak. Pamukkale’deki traventerler gibi yapma imkânımız var.”
 
ZAFER KENT ORMANI İKİ PROJE
Zafer Kent oramı içerisine Macera Parkı ve Şelale Projesinin olduğunu dile getiren Başkan adayı Burhanettin Çoban, bu iki projenin Zafer Kent ormanına ayrı bir hava katacağını söyledi. Çoban iki proje ile ilgili şunları ifade etti; “Zafer Kent Ormanı Macera Park Projesi, çocuklarımız artık öyle bir hale geldi ki, oyuncaklar, salıncaklar ve standart parklar yetmiyor. Bir macera arıyorlar. Çocuklarımıza bu park müthiş bir özgüven ve cesaret kazandırıyor. Sosyal ve psikolojik sonuçları olan bir park bunu da çocuklarımıza yapıyoruz inşallah. Yine Zafer Kent ormanımıza Şelale projemiz var. Zafer Kent Ormanımıza daha değişik şelale değişik bir aktivite olacak. Havuz kısımları bitti ve yeşillendirilmesi yapılacak.”
 
SELÇUKLU MAHALLESİNE ÖNEMLİ PROJE
‘Selçuklu Mahallesine Engelsiz Parkı, Kaykay ve Paten Pisti Projesi’ olduğunu belirten Başkan adayı Burhanettin Çoban, hazırladıkları projelerde engellileri de unutmadıklarını söyledi. Çoban, “Selçuklu mahallemize 15 bin metrekareye Engelli kardeşlerimiz için engelsiz park yapıyoruz. İnşallah bu parkta aileleri ile güzel zaman geçirecekler. Hayırlı olsun kardeşlerimize. Yine çocuklarımız heyecanlı ve maceralı şeyler istiyor. 600 metrekareye çocuklarımıza özel rampalardan paten ve kaykay pisti olacak. Özel ahşaptan oluşacak, yeşil alanlar ve süs havuzları da olacak.”
 
BEDESTEN, KASAPLAR VE KADINLAR PAZARI DEĞİŞİYOR
Afyonkarahisar şehir merkezinde bulunan Bedesten ve Kasaplar çarşısı ile Kadınlar pazarına yönelik ayrı ayrı projeler hazırladığını ifade eden Başkan Çoban, Bedesten Çarşısı projesinin Valilik-Belediye ortaklı bir proje olduğunu söyledi. Çoban, “Bedesten çarşımızı restore ediyoruz projemiz hazır. Normalde başlangıçta yüzde 40’nı esnafımızdan destek alıp yüzde 60’nı biz karşılayacaktık. Ama Sayın bakanımız talimat verdi ve hepsini biz yapacağız. Çarşının toplam proje maliyeti 1.5 Milyon TL’dir. Bedesten Çarşısı projesi, Valilik ve Belediyenin ortak bir proje olacak. Yine Kadınlar pazarımızda değişik ve yeni bir kimliğiyle güzel hizmetler sunacak. Bir proje geliştirdik. İnşallah göreve gelmemiz halinde hayata geçireceğiz. Bedesten çarşımızın arka tarafından bulunan Kasaplar çarşısı ile ilgili de bir proje hazırladık. Kasaplar çarşımız tarihi eser olmadığı için yıkıp yeniden yapacağız. Birebir metrekareye göre ölçülmüş bir projemiz. Bunun yanı sıra proje içerisinde otoparkın olması da ciddi bir katkı sağlayacak” diye konuştu.
 
ÇOCUKLAR UZAYI GÖREBİLECEK
Çocukların eğitimine katkıda bulunmak için Uzay Gözlem Evi kuracağını söyleyen Çoban, “Uzay Gözlem Evi Projesi, çocuklarımız için eğitim amaçlı bir proje. 3D ile gökkuşağı, gökyüzünü, yıldızları görebilecek. Böylelikle çocuklarımız gökyüzünü rahatça ve anlayarak görmek fırsatı bulabilecek. Yine Hıdırlığa bir kule projemiz var. Bütün vericileri bu kulede toplayacağız. Ayrıca kulemizde kafeterya gibi değişik bir alternatifler olacak. Projelerimizi hayata geçirmemizle birlikte şehrimizde bir değişim yaşanacak” diye konuştu. 
 
UYDUKENT VE FUAR ALANINDA ULAŞIM KOLAYLIĞI
Uydukent bölgesinin hızla geliştiğini söyleyen Başkan adayı Çoban, bu nedenle Uydukent ile Park hastanesi arasına bir köprü yapmayı düşündüklerini söyledi. Bunun yanı sıra İstasyon ile fuar alanına alt geçit projesinden de bahseden Çoban, her iki projesini şöyle açıkladı; “Biliyorsunuz Uydukent bölgemiz yeni gelişiyor. Normal planlarda çift geliş gidiş köprülü kavşak var inşallah bu dönem gerçekleştireceğiz. 230 metre uzunluğunda 15 milyon TL değerindedir. İstasyon ve Fuar Alanı Alt geçidi projesi ise, fuar alanı ile yenice mahallesini bağlayan, alt geçit planlıyoruz. 3 Milyon TL değerinde. Önümüzdeki dönem inşallah gerçekleştireceğiz.”
 
AFYON MÜZELER ŞEHRİ OLUYOR
‘Daha Güzel bir Afyon için Yeni Projelerimle sizlerleyim’ sloganıyla yola çıkan Başkan Çoban, Proje sunum toplantısında bir birinden önemli projelerini salondaki davetliler ile paylaştı. Çoban, Bisiklet yolları, Mahallem Spor yapıyor, Mahallem Kur’anla buluşuyor, 300 adet 1+1 veya 2+1 TOKİ Konutu, Erkekler Lokali, Kültür ve Sanat Evi, Kent Müzesi, Sanat Sokağı, Şükrü Demirayak Klasik Otomobiller Müzik Aletleri Müzesi, Afyon Çeşmeleri Hayat Bulacak, Doğaltaş Müzesi, Motor Sporları Pistleri, Sokak Hayvanları Doğal Yaşamları alanı ve Beslenme Odakları, Geri kazanım Kompost tesisi kurarak ayrılan atıkları depolama ve gelir edilmesi, Atık Su Arıtma Tesisi Tesisi Tarımsal Sulama ile 44. 000 m3 arıtılmış su ile 10.000 dekar suyla buluşacak tarım alanı, Geri kazanılmış Enerji ile Sera gibi projelerinden bahsetti. 
 
PAŞA CAMİİ HAYAT BULUYOR
Bunların yanı sıra Paşa Camiini de özel bir mimari ile tıpa tıp benzerini yaparak tarihe sahip çıkacaklarını da söyleyen Başkan Çoban, “Paşa Camii Projemiz var. 1933 yılında yapılmış. Özel bir mimari camii tıpa tıp yaparak tarihimize sahip çıkacağız. Yine Sit alanlarımızda 17 mahallemizin doğal taş ile iyileştirme yapılacak” dedi. Paşa camiinin yanı sıra Çimento fabrikasının kalkmasıyla birlikte şehrin önemli bir yeşil alana kavuşacağını dile getiren Çoban, “Çimento fabrikası 2015 yılı içinde kalkıyor. Şehrimiz 50 bin metre karelik tek parça yeşil alana kavuşturuyoruz. Böylelikle yeşil alanımız artmaya devam edecek” dedi.
 
MEYDAN PROJESİ ETAPLARDAN OLUŞUYOR  
Projelerine son olarak ‘Cumhuriyet Kent Meydanı Projesiyle’ noktalayan Başkan Çoban, projenin etaplar halinde hayata geçeceğini söyledi. Çoban, “Son projemiz olan Cumhuriyet Kent Meydanı
Projesi, yaya öncelikli ulaşım planları, Tranway hattı, Kafeler ve oturma alanları, su ve ışık gösterileri, Milli maçların seyredilebileceği medya duvarı olacak Yine meydan yapımında hiçbir ağaç kesilmeyerek, korunacak . Çağdaş modern ve kentin tarihi kimliği ortaya çıkacak olan bu proje ile şehrimiz güzel bir meydana kavuşacak” diye konuştu. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Sait Açba,Eski Afyonkarahisar AK Parti  Milletvekili Ahmet Koca,  Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar  Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, STK kuruluşları, Afyonkarahisar’ın iş adamları, Basın Mensupları ve çok sayıda partili katıldı.
 
İŞTE PROJELER
-Cumhuriyet Mahallesi Spor Gençlik ve Rekreasyon Projesi
- Kara Yolları Parkı Projesi
- Stad Park Projesi
- M. Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Park Projesi
- Termal Park Ömer-Gecek Bölgesi
- Zafer Kent Ormanı Macera Park Projesi
- Zafer Kent Ormanı Şelale Projesi
- Selçuklu Mahallesi Engelsiz Park
- Selçuklu Mahallesi Kaykay ve Paten Pisti
- Bedesten Çarşısı Projesi
- Kadınlar Pazarı
- Kasaplar Çarşısı
- Uzay Gözlem Evi
- Hıdırlık Kule
- Uydukent, PARK hastanesi arası Köprü
- İstasyon ve Fuar Alanı Alt geçidi
- Bisiklet Yolları
- Mahallem Spor Yapıyor
- Mahallem Kur’anla Buluşuyor
- TOKİ Konutu 1+1 ve 2+1 300 Adet
- Erkekler Lokali
- Kültür ve Sanat Evi
- Kent Müzesi
- Sanat Sokağı
- Şükrü Demirayak Klasik Otomobiller Müzik Aletleri Müzesi
- Afyon Çeşmeleri Hayat Bulacak
- Paşa Camii
- Sit alanlarımızda 17 mahallemizin doğal taş ile iyileştirme yapılacak
- Doğal taş müzesi
- Motor Sporları Pistleri
- Sokak Hayvanları Doğal Yaşamları alanı ve Beslenme Odakları
- Çimento Fabrikası Kalkıyor
- Geri kazanım Kompost tesisi kurarak ayrılan atıkları depolama ve gelir edilmesi
- Atık Su Arıtma Tesisi Tesisi Tarımsal Sulama ile 44. 000 m3 arıtılmış su ile 10.000 dekar suyla buluşacak tarım alanı
- Geri kazanılmış Enerji ile Sera
- Cumhuriyet Kent Meydanı
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi