Başkan Çoban, Engelli vatandaşlarımızla iftar yaptı

          Ramazan ayı süresince fırsat buldukça iftar saatlerinde toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeye özen gösteren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu kez de engelli kardeşlerimizle birlikte iftar yaptı.

 

          Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Cuma akşamı düzenlenen iftar yemeğine katılan Başkan Burhanettin Çoban, büyük ilgi gördü. Aileleri ile birlikte katıldıkları programda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la birlikte olmanın keyfini yaşayan engelli bireylere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da aynı ilgili gösterdi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”

 

     Engellilerle tek tek ilgilenen Başkan Çoban, birlikte iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İftarın ardından kısa bir konuşma yapan Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt, Engelliler Meclisi’nin 10 yıldır Afyon’da faal olduğunu kaydederek,  son altı yıldır çok güzel çalışmalara imza attıkları söyledi. Mesut Yurt,  çalışmalarında Başkan Çoban’ın kendilerine gösterdiği desteğe teşekkür etti. Engeli bireyler ile Belediye arasındaki dayanışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Mesut Yurt, Başkan Çoban’ın engelli bireyler için her alanda yanlarında olduğunu kaydetti.

 

     2009 yılından bu tarafa engellilere yönelik yapılan çalışmalarda Türkiye’ye örnek olduklarını söyleyen Başkan Çoban, “ Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu kendi başarımızla ortaya koyamıyoruz. Ülkemizin gelmiş olduğu seviye, itibarımız, öyle güzel bir hale geliyor ki, o güzellik illere yansıyor. Örneğin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz geçmişte yapılmayan hizmetleri yapıyor. Bizler Belediyeler olarak hayal edilemeyecek çalışmalara imza atıyor, atmaya da devam ediyoruz.” dedi. 

 

DUALARINIZ GERİ ÇEVRİLMİYOR

 

        Engelli bireyler için akla hayale gelmeyecek hizmetler yapıldığını ifade eden Başkan Çoban; “Dünde Koruyucu Ailelerle iftar yaptık. Eskiden bir yetim çocuğumuzu ailesi yada devletimiz bulunduğu ortamdan alıyor ona çocuk yuvası açıyor ve oraya veriyordu. Eskiden buna Çocuk Esirgeme Kurumu derdik. Daha sonra devletimiz öyle güzel bir iş yapmış ki bir “çocuklarımız neden yuvada büyüsün, anne desin, baba desin aile ortamını yaşasın “ düşüncesi ile güzel bir uygulama yapmış. İlkokula giden çocuk için devletimiz bu aileye 650 lira para veriyor. Eğer liseye veya üniversiteye gidiyorsa bu miktar daha da artıyor. Yetmedi o çocuğa anne, baba şefkati gösteren aileden de anneye sigorta yapılıyor. Değerli arkadaşlar bunlar neden yıllardır yapılmıyordu. Bunlar sizlerin duası ile başarılıyor. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar, tüm İslam Âlemindeki o ülkesini iyi idare eden idareciler için hayır duada bulunuyorlar. İşte bu hayır duaları geri çevrilmiyor.” diye konuştu.

 

          Konuşmaların ardından Ritim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen sema gösterisi büyük beğeni topladı. Programa Başkan Çoban’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi