BAŞKAN ÇOBAN: ENGELLİ BİREYLERİN YANINDA OLDUK..
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Engelli vatandaşların ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engelli vatandaşların çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları için son dönemde önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.
 
Afyonkarahisar Belediyesi olarak engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması konusunda büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; "Engellilerin topluma kazandırılması ve halkla olan irtibatını arttırılması amacıyla bugüne kadar toplam 330 akülü araç ve 129 tekerlekli sandalye dağıttık. Ayrıca şehrimizin bir noktasında akülü araç şarj dolum istasyonu kurularak, engelli bireylerin hizmetine sunuldu.
 
EĞİTİM HİZMETLERİ
Engelli vatandaşlarımız için dönem dönem sertifikalı kurslar düzenliyoruz. Buna göre, görme engelli bilgisayar kursundan 50, işitme engelli bilgisayar kursundan 8 ve tüm engelli gruplarına yönelik İngilizce kursundan 40 engelli vatandaşımız katıldığı kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca, engelli memur alımı için açtığımız hazırlık kurslarından 55 engelli kardeşimiz faydalanmıştır. Tüm bunların dışında, zihinsel çocukların ailelerine psiko-sosyal destek eğitimi, işitme engellilerin ailelerine işaret dili ve işitme cihazı eğitimi, görme engellilere bağımsız hareket eğitimi verildi. Kurslarımız gelen talepler doğrultusunda düzenlenmeye devam ediyor.
 
Belediyemiz Yardım Birimi tarafından ihtiyaç sahibi 78 engelli vatandaşımıza 3 ayda bir gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapılıyor. Ayrıca bu engelli kardeşlerimizin kışlık yakacak ihtiyaçları da yine belediyemiz tarafından karşılanıyor. Yardımlarımız mutat olup belirli periyotlar halinde sürekli olarak yapılıyor.
 
ULAŞIM HİZMETLERİ
Belediyemizin şirketi olan Yüntaş A.Ş. bünyesinde kurduğumuz Dekoratif Parke Fabrikası ve Doğaltaş Parke Fabrikası'nda engelliler için özel olarak kılavuz bitim taşları üreterek şehrimizin cadde ve sokaklarına döşedik. Bu konudaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.
 
SPORTİF HİZMETLER
Goalball ve atletizm alanında görme engelli 10 sporcuya, atletizm, bahçe ve futsal spor alanlarında zihinsel engelli 35 sporcuya destek veriyoruz. Bu sporcularımızdan Münevvere Yılmaz, Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü ve Dünya Avrupa Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olmuştur. Yine pek çok sporcumuz ulusal ve bölgesel yarışmalarda dereceler elde etmektedir.
 
        KÜLTÜREL FAALİYETLER
       Engelli kardeşlerimiz için hayatı daha çok yaşanır hale getirmek için birçok kültürel etkinliğe imza attık. Genellikle Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü festival, tiyatro, gezi, özel yemek davetleri ve benzeri etkinliklerle onların yüzlerinde tebessüm oluşturup, birbirleriyle kaynaşmalarını sağladık. 
 
          SAĞLIK HİZMETLERİ
Ege Ağız ve Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği ile işbirliği yapılarak her yıl il genelindeki engelli bireyler ağız ve diş taramasından geçiriliyor. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan ağız ve diş taramasından yaklaşık bin engelli vatandaşımız faydalandı.
 
         KAMUSAL HİZMETLER
Afyonkarahisar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize kamusal işlemlerde büyük kolaylık sağladık. Belediyemiz hizmetlerinden yararlanmak isteyen engelli kardeşlerimiz, kimliklerini göstermeleri halinde, emlak vergisi, su faturası ve benzeri diğer işlemlerini sıra beklemeden yaptırabiliyor.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Dünyanın her tarafında ve ülkemizde, yaşamındaki sorunları aşmak için büyük bir çaba gösteren insanlara hayranlığımı ve takdirlerimi sunuyor, özürlü kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü kutluyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi