Başkan Çoban'dan taleplere anında çözüm

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Engelliler Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve engelli derneklerinin yöneticilerini makamında kabul etti.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleriyle ilgili Başkan Burhanettin Çoban'a bilgi veren Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Afyonkarahisar Belediyesi'nin de destekleriyle dolu dolu bir hafta geçirdiklerini ve engellilere karşı çok ciddi farkındalık oluşturulduğunu söyledi. Başkan Çoban'a tüm engelli bireyler adına teşekkür eden Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, şehir merkezinde engelliler için ulaşılabilir nitelikte daha çok tuvalet yapılması ve engellilerin ürettiği el sanatlarının yapım ve satışıyla ilgili bazı taleplerde bulundu.

Tuvalet talebiyle ilgili olarak, ziyaret sırasında hemen Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demurkapu'yu arayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye hizmet binasında engelli vatandaşlarımız için kadın ve erkek ayrı olmak tuvalet yapılması yönünde talimat verdi. Başkan Çoban bu konuyla ilgili olarak ayrıca, Kent Meydanı projesinin ihaleye çıkıldığını ve projeye göre, Kent Meydanının altında engellilere yönelik tuvaletler olduğunu söyledi.

Başkan Çoban, engellilerin ürettiği el sanatlarının yapım ve satışıyla ilgili talep için de destek sözü verdi. Karşılıklı olarak yapılan istişare neticesinde, engelli derneklerinin yöneticileri ile birlikte, Çarşamba günü saat 11.30'da Afyon Kocatepe Üniversitesi İscehisar Meslek Yüksekokulu Takı Tasarım Bölümünün ziyaret edilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

Editör: Haber Merkezi