BAŞKAN ÇOBAN'DAN MUHTARLARA ÖZEL DAVET      

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde MCG Çakmak Otel'de düzenlenen özel davette Afyonkarahisar merkez  mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

                Geceye, Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Mahalli İdareler Müdürü Halit Taşpınar, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Selami Aksoy, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun ve mahalle muhtarları katıldı.

                Gecenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun ve Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Selami Aksoy, 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete, özel davetinden dolayı da Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. 18 Ekim 2015'te yayınlanan kararnameyle 19 Ekim'in tüm Türkiye'de Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başladığını hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Muhtarlar Gününün üçüncü yılında yine muhtarlarla birlikte olduklarını söyledi. Katılımlarından dolayı Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerine teşekkür eden Başkan Çoban, geniş katılımın muhtarlara verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

                "MUHTARLARLA ÖRNEK BİR İLİŞKİ İÇERİSİNDEYİZ"

                Muhtarların, görevleri gereğince ait oldukları mahallenin sorunlarını hem mahalli idarelere hem de diğer kamu idarelerine iletmede ve takip etmede çok büyük emekleri olduğunu kaydeden Başkan Çoban, "Afyon'da benim de Belediye Başkanı olduğum geride kalan sekiz buçuk yılda, muhtarlarımızla mahallelerimizin sorunlarını görüşüyor ve çözüm yollarını birlikte buluyoruz. Bu birliktelikten de şu ana kadar Allah'a şükür aramızda hiçbir sorun olmadı. Belediye başkanları zaman zaman bazı muhtarlarla ya da muhtarların geneliyle sorunlar yaşarlar ama Allah'a hamd olsun hem bizim tavrımızdan hem de muhtar arkadaşlarımızın sıcak ilgisinden ve insani ilişkilerinden dolayı gerçekten başka illere, ilçelere örnek olabilecek davranışları, ilişkileri hep beraber ortaya koyduk. Halkımıza hizmet götürme noktasında bize en güzel desteği veren, yol gösteren, yöntem öneren mahalle muhtarı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

                "CUMHURBAŞKANIMIZ DA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

                "Onlar olmasa biz ilimize hizmet etme noktasında bu kadar belki hissiyat ve başarı sahibi olamayacağız" diyen Başkan Çoban, şöyle devam etti: "Özellikle son iki yıldır Cumhurbaşkanımızın mahalle muhtarlarımızı Beştepe Külliye'ye çağırması hem Türkiye'de hem de dünyada olay oldu. Ben zaman zaman muhtar arkadaşlarıma şu espriyi yapıyorum; 'Bizler iktidar partisine mensup il belediye başkanı olarak ya da büyükşehir belediye başkanı olarak bu iki yıllık süre içersinde hiçbir zaman  Külliye'ye belediye başkanları günü ya da bir davet mahiyetinde çağrılmadık'. Fakat Muhtar arkadaşlarımız gruplar halinde Beştepe'ye gidiyorlar, belki de şimdiye kadar 30-40 defa böyle bir etkinlik oldu. Bence bu, muhtar arkadaşlarımıza verilen önemin ve değerin bir göstergesi. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a buradan şükranlarımızı arz ediyorum, sağolsun"

                "BELEDİYE İLE MUHTARLAR ARASINDA GÜZEL KÖPRÜLER KURDUK"

                Belediye ile muhtarlar arasında güzel köprüler kurduklarını vurgulayan Başkan Çoban, "Muhtar arkadaşlarımızla geçen yıl Oruçoğlu Termal de bir eğitim programı düzenlemiştik, bu yıl farklı bir şey yaptık, sağolsun İçişleri Komisyonu Başkanımız ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç Bey'in bir eğitim toplantısını Antalya Kumluca'daki bir otelde gerçekleştirdik. Muhtar arkadaşlarımızla orada beraber olduk. Böylelikle hem muhtar arkadaşlarımızın arasında kaynaşma ve birlikte olma duygusu geliştiği gibi bizim de yine Belediyemizle muhtarlar arasındaki en güzel köprüler bu şekilde kurulmuş oluyor. Kumluca toplantımıza katılan muhtar arkadaşlarımıza ve eşlerine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Uzun konuşmaya gerek yok, zaten biz muhtarlarımızla sürekli beraberiz. Allah tüm Türkiye'deki muhtar arkadaşlarımızı ay yıldızlı bayrağımızın altında tek devlet, tek vatan, tek millet olarak milletimizin üniter yapısına birliğine ve beraberliğine uygun bir ruhta görev yapabilmeyi ve bu ilkeler etrafında birlikte olabilmeyi nasip etsin inşallah" diye konuştu.

                "VATANDAŞIN GÖZÜ KULAĞI OLMANIZ LAZIM"

                Davetinden ve kendilerini muhtarlarla bir araya getirmesinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Vali Mustafa Tutulmaz da muhtarlığın yönetim sistemimizde tarihi çok eski olan kurumlardan biri olduğunu söyledi. Muhtarların, bir taraftan vatandaşın en yakınında öbür taraftan da devletin en yakının da olan; ikisinin arasında köprü rolü oynayan önemli bir kamu kurumu, diğer taraftan da yerel demokrasinin en önemli bir göstergesi olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, "Seçimle gelebilmek kolay değil. Atamayla her yere gelinebilir ama seçimle her yere gelinmez. Belirli bir vatandaşın teveccühünü alabilmek vatandaşın tercihi içerisinde bulunabilmek kolay değil. Sizler bunu başardınız, bir kısmınız değişik tarihlerde, değişik seçimlerde bunu başardı, bundan dolayı sizleri  tebrik ediyorum. Ancak bir taraftan da sorumluluğunuz var. Vatandaşın gözü kulağı olmanız lazım, vatandaşın problemlerini iyi çözme yolunda gayretli olmanız, çözebildiklerinizi yerinde çözmeye gayret etmeniz, çözemediklerinizi de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarmanız lazım. Tabi en önemlisi de size oy verenlerle oy vermeyenler ayrımını uygulamada kaldırmanız lazım" dedi.

                "OY VEREN-VERMEYEN AYRIMI GÜDÜLMEMELİ"

                Bilhassa köylerde bu durumun daha çok ön planda olduğunu, oy veren ve oy vermeyen ayrımı güdülmeye başlandığına dikkat çeken Vali Tutulmaz şöyle konuştu: "Bu tür bir ayrım içerisinde olmakta o kadar kötü bir şeydir, bunun da bilinmesinde fayda var. Ancak şunu açıkça ifade etmek isterim ki son yıllarda muhtarların özlük hakları ile ilgili önemli gelişmeler oldu, yeterli midir o tartışılır ama eskiye göre çok çok iyi bir konuma geldi. İnşallah bundan sonra da yine ülkemiz kalkındıkça, kamu bütçesi arttıkça bu paydan da muhtarlarımız da diğer kamu görevlilerimiz de alacaktır. Bize düşen  bu ülkeyi daha güçlü hale getirmek, daha ekonomisi güçlü olan ve vatandaşı daha refah düzeyi yüksek bir ülke haline getirmektir. Bunu yapabildiğimiz müddetçe daha rahat, daha huzurlu ve daha müreffeh bir ülkede yaşamış oluruz. Tekrar gününüz hayırlı uğurlu olsun inşallah önümüzdeki yıl da sağlıkla, huzurla, hep beraber yine bir araya geliriz"

                Yapılan bu konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Mahalli İdareler Müdürü Halit Taşpınar, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, Destek Hizmetler Müdürü Süleyman Kaya ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Hasan Hüseyin Azak tarafından mahalle muhtarlarına teşekkür belgesi verildi.

Editör: Haber Merkezi