BAŞKAN ÇOBAN ÇÖLYAK HASTALARINA EL UZATTI

                 İlimizdeki fırınlarda üretilmemesi nedeniyle İzmir, Ankara ve Eskişehir gibi şehirlerden glutensiz undan yapılan ekmek getirmek zorunda kalan çölyak hastalarının sorununa el atan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu ekmeği temin edeceklerini açıkladı.

                Buğday unu ihtiva eden gıdaları yemeleri durumunda sağlık sorunu yaşayan çölyak hastalarının, beslenmelerinde hayatı önem taşıyan glutensiz ekmeği artık Afyonkarahisar Belediyesi temin edecek.

                Çocuğu çölyak hastası olan İbrahim Kaynak'ı makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, genel olarak tüm çölyak hastalarının yaşadığı  'glutensiz ekmek' sorununun çözümü için önemli bir müjde ve çağrıda bulundu.

                "HASTA BAŞVURULARI ALINMAYA BAŞLADI"

                Afyonkarahisar Belediyesi olarak, çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu ekmeği temin edeceklerini açıklayan Başkan Çoban, bu konuda öncelikle bir veri havuzu oluşturulması gerektiğini söyledi. İlimizdeki çölyak hastalarının sayısının ve buna bağlı olarak ihtiyaç duyulan ekmek miktarının belirlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çoban, tüm çölyak hastalarının Belediye'ye müracaat etmesini istedi.

                Başkan Çoban'ın bu açıklamasının ardından, Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Yardım Birimi çölyak hastalarının başvurularını kabul etmeye başladı. Hastalığını gösterir rapor ve nüfus cüzdanıyla birlikte Sosyal Yardım Birimi'ne başvuruda bulunan çölyak hastaları, artık şehir dışından glutensiz undan yapılan ekmek getirmek zorunda kalmayacak.

 

Editör: Haber Merkezi