BAŞKAN ÇOBAN, ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR
 
AK Parti Hükümetin sağlık, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere bir çok alana yenilik getirdiğini söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, “2017 yılında Ankara- Afyon hızlı tren seferleri başlıyor. Okullarımız artık kaliteli, her ilde üniversite var. Sosyal yardımlaşmalar artı” dedi.
 
Seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, beraberindeki AK Parti İl Teşkilat üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adayları ve partililer ile birlikte ziyaretlerini sürdürdü. Yenice ve Cumhuriyet mahalleleri ile Harbiş Bilgi evini ziyaret eden Başkan adayı Çoban, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. İlk olarak Yenice mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan adayı Çoban, hükümetin 12 yılda yaptığı yeniliklerden bahsetti. Çoban, “5 gün sonra seçim yasakları başlıyor. Biz mahallelerimize seçimden seçime değil her zaman geldik.  2009 yılı teslim aldığımız Afyon ile şimdiki Afyon bir değil. Türkiye’de çok farklı artık. Sağlık sektöründe bir devrim yaşandı” diye konuştu.
 
“Artık hiç kimseye bir şeyi sorulmadan muayene olabiliyor” diyerek sağlıkta yapılan devrimden bahseden Başkan adayı Çoban, “Hastanelerimiz artık özel hastaneden bir farkı kalmadı. Yakında Yeni Kadın Doğum Hastanemiz açılıyor. 150 Kişilik oda tek kişilik, 150 kişilik oda 2 kişilik olmak üzere toplam 300 kişilik kapasiteye sahip. 80 yıllık dönemde yapılmış bölünmüş yol 13 bin km Tayyip Bey 12 yılda 17 bin km yaptı. Yetmemiş 22 havalimanını 52’ye çıkardı. 2017 yılında Ankara- Afyon hızlı tren seferleri başlıyor.  Okullarımız artık kaliteli, her ilde üniversite var. Sosyal yardımlaşmalar artı. Afyon’a çok şey yaptık. Bunlar, Kapalı Pazar yeri, Akarçay, Hanımlar Lokali, Bilgi evleri, Mahalle fırınları gibi bir çok proj
 
Yenice Mahallesi ziyaretinin ardından Harbiş Bilgi evini ziyaret ederek, öğrenci velileriyle buluşan Başkan adayı Burhanettin Çoban, projelerinden bahsetti. Bilgi evlerinin bulundukları mahalle ve semtlere önemli hizmetler verdiğini anlatan Çoban, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi verdiği sözleri tuttuğunu hatırlattı. Çoban, şöyle konuştu; “Bilgi evimizde Hisar Eğitim Derneği ve Hayrat Vakfıyla beraber ortak hizmet veriyoruz. Öğretmenlerimizi, Derneğimizi, Vakfımızı kutluyoruz. Biz Afyon’da çok iş yaptık. Bu bilgi evimiz en küçük Bilgi evimiz ama yetmediği için büyük bir bilgi evi yapıyoruz. Mahallemiz bizim dönemimizde büyük hizmet aldı. Asfaltta rekor ve parklarda rekor kırdık. Eğitim çok büyük destek verdik ve desteğimiz giderek artacak.”
 
Yenice mahallesi ve Harbiş Bilgi evinin ardından Cumhuriyet mahallesine giden Başkan adayı Çoban, kendisini bekleyen mahalle sakinlerine hitap etti. Düzenlenen açık hava toplantısında mahalle sakinlerine seslenen Başkan Çoban, 2014-2019 döneminde Cumhuriyet mahallesine yapmayı hedeflediği projelerden bahsetti. Çoban, açıklamasında şunları dile getirdi; “Bildiğiniz gibi 2009’da göreve başladım. Bir vatandaşımız bana geldi ve bana ‘Sahipata yollarımız hep toprak gerçi boşuna konuşuyorum siz zenginlerin mahallelerine yatırım yaparsınız’ dedi. Ben de vatandaşımızı Cumhuriyet, Dervişpaşa ve Dumlupınar mahallesini gezdirdim ve bana ‘Özür dilerim Başkanım oralarda toprak’ dedi. Sonra biz 67 mahallemizin Alt yapı ve Üst yapısını tamamen bitirdik. Cumhuriyet mahallemizin 18 bin nüfusu var ve biz mahallemizin alt yapısını ve üst yapısını bitirdik. Biz ayırt etmeden tüm mahallemizin alt yapısını ve üst yapısını yaptık.”
 
Partilerinin İstanbul’da gerçekleşen mitingine değinen Başkan adayı Çoban, 2 Milyon’dan fazla kişinin miting alanında olduğunu vurguladı. Çoban, “Başbakanımız İstanbul’da miting yaptı ve İstanbul İstanbul olalı böyle miting görmedi tam 2 Milyondan fazla insan Başbakanımız için oraya geldi. O insanları miting alanına çeken neydi? Ne kadar oyun oynanırsa oynansın, dış güçler ve iç güçler ne kadar çabalarsa çabalasın bu millet kendi özünü seviyor ve liderin arkasından gidiyor. Zaten onlar bu milletin gücünden anlamazlar. Daha önceden manşetler atmışlardı ‘Tayyip Erdoğan Muhtar bile olamaz’ diyorlardı. Ama onlar bir şeyi unutmuşlardı. Onlar Allah’ın hesabını ve milletin ferasetini unutmuşlardı. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldu. Bunun en büyük kahramanı sizlersiniz. Sizleri canı gönülden kutluyor, tebrik ediyorum. 2003 Türkiye’siyle şimdi ki Türkiye bir mi? Artık ilçelerimizde bile modern hastaneler yapılıyor. Hastanelerimiz Avrupa standartlarında. Biz o eski günleri unuttuk ama yeni nesil o günleri yaşamadı. Ferhat’ın dağları deldiği gibi Devletimiz dağları delip tüm Türkiye’ye hızlı tren yapıyor. Nasıl karayollarında destan yazdıysa, hızlı trende de destan yazmaya devam ediyor. Biz Türkiye olarak her alanda çok ileri gittik” diye ifade etti. Yapılan konuşmaların ardında Başkan Çoban, mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, 2014-2019 dönemi için hazırladığı vizyon projelerinden bahsetti.
 
Editör: Haber Merkezi