BAŞKAN ÇOBAN BELEDİYE PERSONELİYLE İFTAR YAPTI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye personeliyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
Geçmiş yıllarda emekliye ayrılan belediye personelinin de katıldığı yemekte, bu yıl emekliye ayrılan personellere çeşitli hediyeler verildi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, her yıl Ramazan Ayı'nda belediye personeli ile iftar yapma geleneğini bu yıl da bozmadı.
İftar yemeğine katılan BEM BİR SEN Şube Başkanı Murat Gürsan ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin, personeline gösterdiği ilgili ve yakınlıktan dolayı Başkan Çoban'a teşekkür etti. Belediye-sendika ilişkilerinin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğü belirten sendika başkanları, Başkan Çoban'ın her zaman belediye çalışanlarının haklarını gözettiğini söyledi.
"GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNLE BUGÜN ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR"
Görevinde 4,5 yılı tamamladığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 4,5 yılda birçok önemli çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Göreve geldiği günle bugün arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden Başkan Çoban, "2008 yılı gerçekleşen gelir bütçesi 52 milyon liraymış, bizim 2012 yılında gerçekleşen bütçemiz ise 133 milyon TL. Ayrıca şunu da belirtmek gerekirse, 2008'deki bu 52 milyon liranın içinde 6 milyon lira borç, 6 milyon lira da o yıl Turex Otobüs Firması'na 10 yıllığına kiralanıp parası peşin alınan bir gelir var. Bunları düştüğümüz zaman 40 milyon lira gelir kalıyor. Allah'a şükür biz, böyle 10 yıl bir şeyi kiraya vermeden, İller Bankası'na borçlanmadan, tamamen kendi gelirlerimizle bir yılda 133 milyon lira gelir elde ettik. Bu seneki hedefimiz 140-150 milyon lirayı bulmak. Yine daha önceki yıllarda ortalama 8-10 milyon lira yatırım yapan belediyeyi 2012 yılında 60 milyon lira yatırım yapan belediye haline getirdik. Bu sene de inşallah 70 milyon lirayı bulacağız" dedi.
"3 AY SONRA 81 MAHALLENİN 70'İ ALT VE ÜSTYAPISIYLA TAMAMLANACAK"
4,5 yılda rekor düzeyde araç aldıklarını belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Göreve geldiğimizde, personelimiz tabanından zemin gözüken araçla hizmete gidiyordu. Afyonkarahisar Belediyesi'ne böyle araçlar yakışmaz dedik ve şu ana kadar toplam 103 adet araç-gereç aldık. Yine göreve geldiğimizde hurdacıların bile almayacağı kadar kötü olan finişerimizin yerine bugün 3 tane yeni finişer aldık. 14 tane yeni kamyon aldık. Ama öyle çalışıyoruz ki bu araçlar bile yetmiyor. Tabi işimiz arttı. Afyonkarahisar'ın 81 mahallesinin 70'i inşallah 3 ay sonra altyapı ve üstyapısıyla bitmiş olacak. İnşallah Kasım ayı itibariyle toprak olan bir yol bırakmamaya azmettik. Yüzde 98'ini Allah'ın izniyle bitireceğimize inanıyorum" diye konuştu.
"BU ÇALIŞMALARI PERSONELİMİZİN GAYRETİ VE ÖZVERİSİYLE İLE YAPTIK"
"Tüm bunları personelimizle başardık" diyen Başkan Çoban şöyle konuştu: "Personelimizin gayreti, iyi niyeti, zaman ve mekân tanımayan üstün gayreti olmasa bunları başarmamız mümkün değildi. Bundan dolayı tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum. Personelimizin bu gayretine biz de elimizden geldiği kadar karşılık vermeye çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez ilk defa memurlarımızla toplu sözleşme yaptık. Şu an memurlarımız 250 lira ile 600 lira arasında değişen rakamlarda sosyal denge ödemesi alıyor. Sendikalarımızla hep güzel şekilde anlaştık"
EMEKLİYE AYRILAN PERSONELE HEDİYELER VERİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından emekliye ayrılan belediye personellerine Başkan Çoban, BEM BİR SEN Şube Başkanı Murat Gürsan ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Başkan Çoban, hizmetlerinden dolayı emekliye ayrılan personelleri ayrı ayrı tebrik etti.
Daha sonra söz alan Belediye eski başkan yardımcısı Osman Korkmaz, bu dönemde belediyedeki birlik-beraberliğin ve kaynaşmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği'nin başkanlığını yürüten Osman Korkmaz, derneğe verdiği desteklerden dolayı Başkan Çoban'a plaket takdim etti.
Editör: Haber Merkezi