Başkan Çoban basına Akarçayı gösterdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Basın mensuplarına Akarçay kıyısında yapılan çalışmaları gösterdi.
Başkan Çoban’ın 'burası Afyon’un prestij projesi' olacak dediği Akarçay Projesinde yapılan peyzaj çalışmalarını, basın mensuplarına tanıttı.
Çayın iki yakasına da yürüyüş yolu yapıldığını belirten Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesinin bu güne kadar Akarçay projesi için 9 milyon TL para harcadığını söyledi.
Harcanan paranın sadece 5 buçuk milyon lirasının yağmur suyu hatlarına harcandığını belirten Çoban, "Toplanan yağmur suyu 9 göz köprüsünün önüne dökülecek. Kış ayarında Afyonkarahisar’a metre kareye ortalama 4 litre yağmur suyu düşüyor. Bu köprüde sensörlü kapaklar sayesinde çaydaki su seyisesi koruna bilecek. Taşkın yada benzer bir durumda kapaklar otomatik olarak kapanarak sel oluşması önlenecek. Geçen yıl kış aylarında burada gördüğünüz çalışma yağmur suyu çalışmasıydı. Bu yıl mayıs ayında ise peyzaj çalışmalarına başladık. Peyzaja ise şuana kadar 3 milyon TL'ye yakın bir para harcadık. Afyonkarahisar belediyesi olarak biz buraya 12 ya da 13 milyon TL para harcayacağız. Bu rakam sadece bu sene içindir" diye konuştu.
Akarçay projesine her yıl eklentiler yapılarak daha gelişeceğini ve Afyon’un prestiji olacağını vurgulayan Başkan Çoban, şunları söyledi:
"Her yıl farklı etkinlikler yapılacak ne bileyim bir sene kano gelir bir sene yelkenli gelir bir sene gemi gelir her şey gelir, çünkü burada durum müsait. Çayın genişliğini yer yer 40 metreye kadar çıkarttık. Bir yakada alan dar olduğu için sadece yürüyüş yolu var. ancak diğer yakaya geniş bir alanımız var burada yürüyüş yolu, oyun alanları, tenis kortları, mini golf sahası spor alanları gibi bir çok sosyal alan mevcut. Bu alana akıllı sulama sistemleri yerleştirdik, hatta bu sosyal alanlara dikilecek birçok ağacın dahi teminini sağladıklarını söyledi’’.
Akarçay’ın ıslahını 1938’deki yerel gazetelerde bile var olduğunu söyleyen Başkan Çoban, Bu proje bu yıl eylül ekim gibi sona erecek ama bundan sonra gelen her yönetim Akarçay için bir şeyler yapacak. Komşu ilimizdeki benzer proje 12 yılda tamamlandı. Burada çok büyük bir alan var her yıl yenilikler ilave edilerek devam edecek."
Editör: Haber Merkezi