BAŞKAN ADAYI ÇOBAN, KIŞLACIK’TA
 
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, köy statüsünden çıkarak mahalleye dönüşen Kışlacık mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. AK Parti hükümetinin bölünmüş yollarda rekor kırdığını söyleyen Çoban, “80 yılda 13 bin km bölünmüş yol yapılmış. 11 yılda ise 17 bin km bölünmüş yol yapıldı” dedi.
 
AK Parti İl Teşkilat üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adayları ile Kışlacık mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan adayı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a son 5 yılda yaptığı hizmetlerden bahsetti. “Eski Türkiye neydi şimdi ki Türkiye neydi?” diyerek konuşan Başkan Çoban, “Türkiye’nin 12 yıl önceki halini görmeden bugünkü refahı, bolluğu, bereketi, her köyde asfalt, içme suyunu ve lüks yaşamı görenler; o çamur yolları, evlerde elektrik bile zor bulunan yılları, kazanlarda nasıl çamaşır kaynatıldığını bilmeyenler bugünün değerini bilmezler. Tabi o günleri göstermekte zor. Okulların halini, kitapların bulunamayan günleri ailelerin kitapları bulmak için Afyon’a nasıl gittiğini o günleri yaşamayan bilmez” diye konuştu. 
 
AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında yaptığı reformları dile getiren Başkan adayı Çoban, şöyle konuştu; “Sağlık sektöründe yüksek ücretli muayene, ücreti ödemen muayene olamayan ve araç gereçleri eksik ve bulunamayan günlerdi. Artık hiç kimsenin bağlı olduğu sağlık kurumuna bakılmadan, paran var mı diye sorulmaksızın hemen muayene olabiliyor hem de doktor seçebiliyor. Emar, röntgen, tahliller için artık il dışına gitmiyoruz.” Bölünmüş yol ağlarının genişlemesiyle yolların kaymak gibi olduğunu söyleyen Çoban, “Artık herkes kaymak gibi yollarda gidiyor. 80 yılda 13 bin km bölünmüş yol yapılmış. 11 yılda ise 17 bin km bölünmüş yol yapıldı” dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluk yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Başkan adayı Burhanettin Çoban, 17 Aralık’ta operasyon yapanlara karşı milletin 30 Mart 2014 Pazar günü sandıkta cevabını vereceğini kaydetti. Çoban, “Türkiye’nin her yerine karayolu yapan, her yere havalimanı yapan, refahı artıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nasıl yolsuzluk yapar? Başbakanımız her toplantıda bizlere koltuğunda oturan Vali ve Belediye başkanı istemiyorum diyor.  10 yıl içinde tüm illerimize hızlı tren ile gidebileceğiz. Her ilde üniversite var. Üniversite öğrencilerin devlet yurtlarını bir görün. 17 Aralık operasyonunu yapanlara bu millet 30 Mart’ta cevabını en iyi şekilde verecek inşallah.  Ben yapabileceğim bir şeyin sözünü veririm ve yaparım Allah’ın izniyle” şeklinde ifade etti.
Editör: Haber Merkezi