Basın Odası’nda 2012 yılı değerlendirildi
 
Her Cumartesi Gün FM’de yayınlanan Basın Odası 2012 yılının son programında dinleyicileriyle buluştu.
Gazeteci İsmail Akar’ın yönetiminde düzenlenen Basın Odası’na her hafta olduğu gibi Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumcu olarak katıldılar.
Bu hafta Basın Odası programında tüm yönleriyle 2012 yılı değerlendirildi.
“İlimiz açısından da 2012 yılında birçok olay meydana geldi”
2012 yılında hem ülkemizde hem de dünyada pek çok acı olayın yaşandığını kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Yeni yılda bu acı olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Ne yazık ki dünyada savaş ve acılar devam ediyor. İlimiz açısından da 2012 yılında birçok olay meydana geldi. Yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.
“Yeni otel yatırımları 2012 yılı boyunca devam etti”
2012 yılında ilimiz ve ülkemizde hem iyi hem de kötü olayların yaşanmaya devam ettiğini belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “2012 yılında ne yazık ki ülkemizde terör ve yaşadığımız acılar sürdü. İlimizde cephanelikte meydana gelen patlama ve neticesinde 25 askerimizin şehit olması da hepimizin 2012 yılında unutamadığımız olayların başında geliyor. Bu acı olayla ilimiz uzun süre ülke gündeminde kaldı. Havaalanımızın açılması ilimiz açısından sevindirici bir olay oldu. Ayrıca yeni otel yatırımları 2012 yılı boyunca devam etti. İlimizde yerel gazetelerin sayısının da indirildiği bir yılı yaşadık” diye değerlendirmede bulundu.
“2012 yılında terör sorunları tüm acı yönleriyle sürdü”
Yeni yılın sorunsuz ve acısız bir yıl olmasını dileyen Gazeteci Polat Yılmaz, “2012 yılında dünyanın pek çok ülkesinde ekonomik krizler yaşandı. Arap Baharı adı verilen hadiseler meydana geldi. Ülkemiz ise ekonomik olarak büyümeyi başarabilen nadir ülkelerden biri oldu. Ayrıca 2012 yılında terör sorunları tüm acı yönleriyle sürdü. Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta iki televizyon kanalında yaptığı açıklamalar da yılın son bombası oldu. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar gündem oluşturdu. ODTÜ olayları da yıl biterken yine öne çıkan konulardan biri oldu” şeklinde konuştu.
“Ülkemizde 2013 yılında da önemli olaylar yaşanacak”
2012 yılında seçim olmadığı için ara bir yıl yaşandığını bildiren Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Çünkü ülkemizde seçimler belirleyici oluyor. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması, ilimizde meydana gelen patlama, Suriye olayları, uçağımızın düşürülmesi ve artan terör konuları 2012 yılına damgasını vurdu. Bence ülkemizde 2013 yılında da önemli olaylar yaşanacak. 2014 yılında seçimler olacağı için 2013 yılı önemli hadiselere gebe gibi görünüyor. İlimizde geçtiğimiz kış yaşanan yol mağdurları olayı yıla damgasını vuran olaylardan biri oldu. Yol mağdurları ilimizdeki bir soruna vatandaşlar olarak el koydular ve sorun çözüldü. Havaalanının açılması da yine öne çıkan konulardan biri oldu. 2013 yılında her şeyin daha iyi olduğu bir yıl diliyorum” dedi.
Dinleyicilerin soru, görüş ve önerileriyle yoğun olarak katıldıkları Basın Odası yaklaşık iki saat sürdü.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi