Basın Odası yeniden ‘Merhaba’ dedi
 
Gün FM’de uzun yıllardır yayınlanan Basın Odası sezonun ilk programıyla dinleyicileriyle buluştu.
Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumcu olarak katıldılar.
Sezonun ilk programında ülkemizde ve ilimizde yaz mevsimi boyunca öne çıkan konu başlıkları ile yerel seçim sürecinde il merkezi ve ilçelerimizde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.
“İlimizde sanırım 48 belde belediyesi kapatılacak”
Basın Odası’nın yayında olmadığı yaz döneminde pek çok önemli gelişmenin yaşandığını kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Gezi Parkı olayları geçtiğimiz ayların en önemli gündem maddelerinden biriydi. Suriye ve Mısır’da yaşananlar da yine gündemin öne çıkan başlıkları arasındaydı. Bunların yanında terörün sonlandırılması amacıyla yapılan görüşmeler de yaz boyu tartışıldı. Yerel gündemde ise Zafer Haftası kutlamalarında ilimize gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun temasları öne çıkan konulardan biri oldu. Ayrıca Zafer Haftası boyunca ilimizde ve ilçelerimizde birçok etkinlik düzenlendi” dedi. Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin durumuyla ilgili CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne itirazının reddedildiğini kaydeden Akar, “Bunun sonucu ilimizde sanırım 48 belde belediyesi kapatılacak. Türkiye genelinde ise bin 500’e yakın belde köy oldu. Bu karar belde olarak kalmak isteyen belde sakinlerinin bir anlamda umutlarının suya düşmesine neden oldu” şeklinde konuştu.
“Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin ben çok normalleşemeyeceğini öngörüyorum”
Yaz döneminin yoğun geçtiğini söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Zafer Haftası’nda Ak Parti Milletvekili Halil Ürün’ün 3–4 tane törenden yorulduğunu söylemesi bence tartışılmalıdır. Çünkü bu durum gerçek manada Halil Ürün’ün yorulması değil, bir zihniyeti temsil etmesi açısından ortaya konulması gerekir. Yalın ayak çarıkla, çakaralmaz tüfeklerle cepheden cepheye 14–15 sene savaşanlar, ilimizden düşmanı kovalayarak İzmir’de denize dökenler yorulmazken bir Milletvekilinin 3–4 törene katıldı diye yorulmasının ayrıntılarıyla tartışılması gerekir. Ayrıca ilimizde 48 belde belediyesi kapandı. Bu sayı önce 50 idi. Daha sonra Gömü ve Haydarlı yakındaki köylerle birleşerek kapanmaktan kurtuldular. Bu kapanma hadisesi son derece önemlidir. Sosyolojik yönden araştırılması gerekir. Çünkü belediye hizmetlerine alışmış beldelerde bir anda bu hizmetlerin olmamasının neler getireceğini tartışmak lazımdır. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin ben çok normalleşemeyeceğini öngörüyorum. Çünkü yerel seçimler yaklaşıyor. Seçimler ister istemez kutuplaşmalara neden olup, ortamı gerecektir. Orta Doğu’da yaşananlar da ülkemizi geriyor. Yani önümüzdeki dönemde bence bizi çok iyi olaylar beklemiyor” diye değerlendirmede bulundu.
“Neredeyse savaşın eşiğine geldik”
Gezi olayları ile apolitik zannedilen gençlerin kendilerini hatırlattıklarını kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Bu gençlerden bir şey olmaz dedik. Ancak Gezi olayları ile gençlerin boş olmadığı ve ülkelerinin meselelerine sahip çıktıkları anlaşıldı. Bence geçtiğimiz yaz döneminin en önemli olayı Gezi olaylarıdır. Ayrıca Suriye’de yaşananlar son derece üzücü. Neredeyse savaşın eşiğine geldik. Suriye ile aramızın bu kadar gerginleşmesinin nedenini yöneticiler ve halk da dâhil kimse izah edemiyor. Suriye Selçuklulardan bu yana bizim kardeşimizdir. Ortak bir tarihimiz ve geçmişimiz var. Bugün yaşananları tarih çok acı bir şekilde yazacaktır. Yaz boyu yaşanan önemli olaylardan biri de Suriye’de yaşanan bu olaylardı” dedi.
“Elibol adım adım Ak Parti’ye doğru gidiyor”
Ülkemizin yerel seçim sathına girdiğini söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Daha seçimlere zaman varken ilimizde Burhanettin Çoban yeniden seçilecekmiş gibi bir algı var. Bu algı siyasetin kaptan köşkünde oturanların, muhalefet partilerinin il başkanlarının hatalarından kaynaklanmaktadır. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un seçimlere az bir süre kala MHP yerine Ak Parti’den aday olabileceği ihtimal dâhilinde ifade edilmesi gerekir. MHP Genel Başkanı Bahçeli geçtiğimiz süreçte üç kez Afyon’a geldi. Tatarlı’ya geldi, Bolvadin’e geldi. Bu ziyaretlerinde MHP’li tüm belediye başkanları varken, Elibol yoktu. Isparta’da yoktu. Fakat bu durum basında yer almadı. Elibol adım adım Ak Parti’ye doğru gidiyor” diye konuştu.
Dinleyicilerin soru, görüş ve önerileriyle yoğun olarak katıldıkları Basın Odası yaklaşık iki saat sürdü.
 
Editör: Haber Merkezi