Basın Bayramı Frig Vadisi’nde Kutlandı

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin iş birliğinde 24 Temmuz Basın Bayramı, Döğer Beldesi’nde bulunan Emre Gölü Sosyal Tesisleri’nde ve Ayazini Köyü’nde bulunan Ayazhan’da kutlandı. Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Emre Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde şehrimizde görev yapan basın mensupları ve ailelerini ağırladı.

Basın Bayramı nedeni ile düzenlenen etkinlik cumartesi günü gün doğumu manzarasında tekne turu ile başladı. Sıcak hava balonları ile uçuşlar, hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi. Yeni turizm destinasyonu tabiat harikası Emre Gölü ve etrafı tekne turu ile keşfedildi. Tekne turu ile başlayan etkinlik; 3 bin yıllık tarihe sahip Ayazini Köyü’nde, yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Ayazhan’da kahvaltı programı ile devam etti. Programa Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İhsaniye Kaymakam Vekili Doğukan Koyuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile ilimizde görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları aileleri ile birlikte katıldı.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan hediyelerin basın mensuplarına takdimi öncesinde protokol mensupları kısa açıklamalarda bulundular.

“FONLANMIŞ TROL GAZETECİLER İSTEMİYORUZ”

Basın çalışanlarının belirli günlerde değil, yılın 365 günü hatırlanması gerektiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “24 Temmuz Basın Bayramı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü var. Ben sadece gazeteciliği iki güne sığdırmama taraftarıyım. Bana göre gazetecilik 365 gün 24 saat süren bir meslektir. Çünkü gazetecinin ne gecesi ne gündüzü ne sıcağı ne soğuğu olmaz, devamlı görev başındadır. Emek sarfeden görevini en iyi şekilde ifa eden gazetecilerimizin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Birilerinin her zaman olduğu gibi bugün yine “Gazeteciler tutuklu” diyeceğine dikkat çeken Milletvekili Yurdunuseven, “Birileri yine gazeteciler hapiste yatıyor diyecekler. Burada hapiste yatan gazeteci hiç yok elhamdülillah. Niye yok? Çünkü teröre bulaşmamış gazeteciyle biz kardeşiz. Teröre destek verenler isterse gazeteci olsun, devletin kanunları var bunların gereği neyse o uygulanır. Hakikatten onurlu bir görevli yerine getiriyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim ki, trol ve fonlandırılmış gazeteciler istemiyoruz. Aşkla şevkle isteyerek gazetecilik yapan gazeteciler istiyoruz” dedi.

“BİZİ YÜKSELTECEK OLAN BİRLİKTELİK RUHUMUZ”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise şehrimizde yapılan tanıtım çalışmalarına gazetecilerin verdiği desteğe dikkat çekerek; “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı gününde Ayazini’deyiz. Şehrimizin değerli basın mensupları ile bir araya geldik ve gezi yaptık. Vekilimiz, Belediye Başkanımız ile birlikte sizlerle beraber olmaktan bayramınızı kutlamaktan çok mutluyuz. Afyonkarahisar siyasileri ve bürokratları basın mensupları ile bir bütün halinde. Biz Afyonkarahisar olarak büyükşehirler ve Avrupa şehirleri ile yarışacağız, buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizdeki birlik ve beraberlik örnek alınabilecek bir birliktelik. Hem gazeteci arkadaşlarımızla, hem de siyasilerimizle olan ilişkimiz ‘Afyonkarahisar ruhunu’ ortaya koydu. Biz yürekten birbirimizi seviyoruz. Bizi uçuracak, yükseltecek olan da bu birliktelik ruhu. Basın mensubu çalışanlarımızın bayramını kutluyorum, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TESİSLERİMİZ YÜZDE YÜZ DOLDU. YATIRIM YAPTIĞIMIZ BÖLGELERE MİSAFİR AKINI VAR

Basın mensuplarının Frig Vadisi ve Gazlıgöl bölgesi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Vali Gökmen Çiçek, “Bayram boyunca Gazlıgöl’deki tesislerimiz yüzde 100 doluydu. Afyonkarahisar merkezdeki tesislerimiz yüzde 70’lerdeydi. Frig Vadisi’nin canlanması, balon turizminin başlaması etkili oldu. Belediyemiz gastronomi noktasında ciddi bir tanıtım yaptı. Onların etkisi oldu. Buradaki termal otellerindeki doluluk oranını yaz kış yüzde 70’in üzerinde tutacağız. Ayazini gibi merkezler oluşturacağız. Ayazini Köyü muhtarımız bayramın ikinci günü 1600 araç girdiğini daha sonra gelenleri saymadığını söyledi. Araçların plakalarının hep yabancı olduğunu söyledi. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Belediye Başkanımız Bayramın ikinci gününde belli bir saat diliminde Emre Gölü’nde 3 bin kişinin olduğunu söyledi. Bunların kimisi Gazlıgöl’de kalan misafirlerimiz, kimisi Frig Vadisi’nin reklamını görenlerdi. Burada kalmayanlar mutlaka burada kalacak. Termal turizmde günlük kalanları mutlaka şehrin içine sokacağız. Termale gelenleri Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlerini göstereceğiz. Buraya gelenlerin gün sayılarını artıracağız. Birlikte başaracağız” dedi.

“TARİHİ KENT DOKUSUNDA YEPYENİ ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLIYOR”

Kamuoyunu aydınlatmayı kendine hedef olarak seçmiş basın mensupları ve ailelerini ağırlamaktan onur duyduğunu aktaran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, basın ve bürokrasinin iş birliğine dikkat çekti. Medya mensuplarına çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Mehmet Zeybek şu bilgileri aktırdı:

“Afyonkarahisarımız zaferin, termalin ve mermerin başkenti. 2019 yılında da ‘Gastronomi Şehri’ ilan edildikten sonra lezzetin de başkenti oldu. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülüğünde başlatılan Frigya Vadisi çalışmaları ile birlikte Afyonkarahisarımızın turizmde de hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Turizm destinasyonu olan Afyonkarahisarımızın tarihi değerlerini ön plana çıkarmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda şehrimizin merkezinde 620’ye yakın tescilli konağın, 200’e yakını sokak sağlıklaştırma çalışması ile turizme kazandırıldı. Biz de Ulu Cami etrafında bulunan 110 konağın restorasyonu için ihale yaptık. Süreç tamamlandığında tüm tarihi ‘Afyon Konakları’nı turizme kazandıracağız. Bir başka projemiz ise Gıda Kontrol Laboratuvarını yıkıp yeni yerine taşıyarak, eski alanı da ‘Gastronomi Sokağı’ yapmak. Hedefimiz burayı adeta İstanbul’da bulunan Sultanahmet Meydanı gibi oluşturarak Ramazan şenliklerinin yapıldığı bir alana dönüştürmek. Bizler şehrimizin her noktasını turizme kazandırmak için çalışırken kıymetli basın mensuplarımız da bu yolda bizlere destek veriyor. Basının yeri bizim için her zaman farklı. Bu bakımdan Afyonkarahisarımızın tanıtımı için bizlere destek çıkıp çalışmaları kamuoyuna duyuruyorsunuz. Tek gayemiz güzel şehrimizi turizmde hak ettiği yere getirmek. Bu vesile ile tüm basın camiasının basın bayramını kutluyorum, emekleri için teşekkür ediyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

“ŞEHRİN BİRLİKTELİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ise şehrin birlikteliğinin basın camiası için de önem arzettiğini belirtti. Küçükkurt; “Afyonkarahisar Valiliğimiz ve Belediyemizin geleneksel hale getirdiği organizasyonda bir araya geldik. Bu organizasyondaki katkıları nedeniyle Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Sayın Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’e, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Temiz ve İl Jandarma Komutanımız Sayın Yılmaz Kırgel’e, bu organizasyonun hazırlanmasında ve her zaman desteklerini gördüğümüz Vali Yardımcılarımız Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya ve Mehmet Keklik’e, Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş’a, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz İbrahim Kayar ve personeline, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ile Basın Müdürü Ahmet Çoban ve personeline, Valilik Özel Kalem Müdürü Sezai Pala ile Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş’a, hediyelerimizin hazırlanmasındaki katkıları nedeniyle meslektaşlarımız Mehmet Emin Güzbey ve Faruk Kılınç’a özellikle teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’da birlik ve beraberlik tablosunda nice basın bayramlara ulaşmayı temenni ediyoruz” dedi.

EMNİYET ve JANDARMA’DAN BASINA ÇİÇEK

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ile İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel de basın mensuplarını temsilen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt’a bir buket çiçek vererek, “Basın mensuplarımız bizim mesai arkadaşlarımız. Bugüne kadar sürdürdüğümüz uyumlu ve başarılı çalışmaları bundan sonra da sürdürmek dileklerimizle Basın Bayramınızı kutluyoruz” dediler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atlı Jandarmalar bölgeye güzellik kattı

Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar kısmında kalınan bölümlerinde güvenlik ve asayişin sağlanması noktasında artık atlı jandarmalar görev yapacak.
Frig Vadisi’nin İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde göreve başlayan atlı jandarmalar bölgeye gelen ziyaretçilerin büyük ilgi ve beğenisini topluyor. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı atlı jandarmalar bölgede güvenlik ve asayişin sağlanmasında görev alacaklar. Atlı jandarmaları görev yerleri olan Ayazini köyünde ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri jandarma personelinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Frig Vadisi’ni ziyaret edenler atlı jandarmalarla birlikte fotoğraf çektirmek için adeta sıraya giriyorlar.
 

Editör: Haber Merkezi