Başhekim Dr.Duran,“Maske ve sosyal mesafe çok önemli”

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına telekonferans yöntemiyle Afyonkarahisar devlet hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran konuk olarak katıldı. Normalleşme sürecinde

Korona virüsle ilgili 1 Haziran itibariyle tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de normalleşme sürecinin başladığını hatırlatan Başhekim Duran, “Bizler de Devlet Hastanesi olarak bu süreci yürütebilmek, çalışanlarımızın yükünü azaltmak ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek adına bir takım kurallar belirledik. Bizler salgının ilk gününden itibaren eğitimin çok önemli olduğunu düşünerek çalışmalarımıza başladık. Maske ve sosyal mesafenin önemini dile getiren çalışanlarımıza eğitimler yaptık ve vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirici levhalar hazırlayarak hastanenin muhtelif yerlerine astık. Hastaları randevu sistemiyle muayene etmek için planlamada bulunduk. Hastalarımızın da bu randevu sistemine riayet etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“Normalleşmekteki amaç hayatın devam etmesidir”

Korona virüsle ilgili sürecin ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgi olmadığını söyleyen Duran, “Normalleşmekteki amaç hayatın devam etmesidir. Bu hastalık belirlendi, toplumdaki etkisi görüldü ve buna göre de neler yapabileceğimizi de herkes çalışma alanında belirledi. Yaşam tarzımız bundan sonra buna göre olacak. 1 Haziran itibariyle normal hasta kabulüne başladık. Aldığımız önlemlerle hem hastalarımızı hem de çalışanlarımızı koruyoruz” şeklinde konuştu.

“Spesifik olmayan genel ameliyatları yapmayı düşünüyoruz”

Hastanedeki tüm birimlerle ilgili önlemler aldıklarını söyleyen Duran, “Spesifik olmayan genel ameliyatları yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren de göz, kulak, burun, boğaz gibi biraz daha özellikli branşların ameliyatlarına başlayacağız” dedi.

“Maskesi olmayan hastalara maske veriyoruz”

Bu süreçte maskenin ve sosyal mesafenin önemli olduğunu kaydeden Duran, “Hastanede dolaşarak herkesi bu konuda devamlı uyarıyoruz. Hastane girişinde hastaların ateşlerini ölçüyoruz. Maskesi olmayan hastalara maske veriyoruz. Polikliniklerimize maskesiz kimseyi almıyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Editör: Haber Merkezi