Başbakan Yıldırım İlimizde Çeşitli Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu.

Afyonkarahisar'da düzenlenen 25'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için ilimize gelen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Valilik ziyaretinin de içerisinde yer aldığı birçok temasta bulundu.
Başbakanımız Binali Yıldırım'ın Afyonkarahisar'daki programı kapsamında ilimiz merkezindeki esnaf ziyaretleri ile Kadınana İmam Hatip Okulu’nu ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği ziyaretlerinin sonrasında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarıyla bir araya geldi.
 
İmaret Camiinde kıldığı Cuma namazı sonrasında başladığı ziyaretler sırasında yoğun ilgiyle karşılaşan ve vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başbakanımız Binali Yıldırım Kadınana İmam Hatip Okulu’nu da ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başbakanımız Yıldırım öğrencilere hitaben burada yaptığı konuşmada; “Bu okulda 650 öğrenci ve 50 öğretmen var. Bu 13 öğrenciye 1 öğretmen demek. Bizim zamanımızda 73 öğrenciye 1 öğretmen vardı. Üstelikte sabahçı-öğlenci olarak ve sıralarda 4 kişi oturmak şartıyla. Ayrıca kitaplarımızı da sömestre ye kadar bulamazdık. Şimdi kitaplarınız gelir gelmez masalarımızın üzerinde, öğretmeniniz hazır. Akıllı tahtalar kuruldu mu? Ne akıllı tahtası ya, bizim zamanınızda tahta bile yoktu. Tebeşir tozunu yuta yuta öksürükten hasta olurduk. Şaka gibi değil mi? İlkokula giderken sobayı yakmak için herkes odunu elinde gelirdi. Odun getirmeyen derse giremezdi. Siz çok şanslısınız. Onun içinde bu ay-yıldızlı bayrağımızla, Türkiye’mizle ne kadar gururlansanız azdır. İşte Türkiye, işte Türkiye’nin geleceği. Sizler aydınlık Türkiye’nin geleceğisiniz. Sizler büyüyeceksiniz, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaksınız. Bizlerden, büyüklerinizden aldığınız bayrağı daha da yukarılara çıkaracaksınız. Öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum, sizleri en güzel şekilde yetiştiriyorlar. Onlar bizim baş tacımız. Onlar olmasa gençlerimiz, yavrularımız nasıl öğrenecek, nasıl hayata hazırlanacak. Dünyanın en gelişmiş ilmi bilgileri size kim öğretecek. Öğretmenlerimiz bazen ananızdan, babanızdan daha çok size zaman ayırıyor. Onların hizmetleri kutsaldır. Zil çaldı, dersi kaynattınız, neyse ikinci dersi kaçırmayın artık.” dedi.
 
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından Valiliğimize ziyarette bulunan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Valimiz Aziz Yıldım ve diğer protokol üyeleri ile tören mangası tarafından Hükümet konağı önünde karşılandı. Makama geçen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Valimiz Aziz Yıldırım’dan ekonomi, kültür, eğitim, sağlık gibi ilimizin genel durumu hakkında kapsamlı bir brifing aldı.
 
Ziyaretlerinden dolayı onur ve gurur duyduğunu belirten Valimiz Aziz Yıldırım, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Afyonkarahisar’da olmanın mutluluğu içinde olduğunu belirten Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, verdiği bilgilerden dolayı Valimiz Aziz Yıldırım’a teşekkür etti.
Ziyaret karşılıklı görüş ve alış verişinin yapılmasıyla sona erdi. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bir sonraki durağı ise işadamlarıyla bir araya gelmek üzere Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası oldu.
 
Editör: Haber Merkezi