Başbakan Erdoğan'dan Afyonkarahisar talimatı
Başbakan Erdoğan'ın, Afyonkarahisar'daki patlamada zarar gören vatandaşların hasarlarının hızlı bir şekilde ödenmesi için talimat verdiği belirtildi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın patlamayı yakından takip ettiğini belirterek, 'Başbakanımız, vatandaşların hasarlarının hızlı bir şekilde tespit edilerek, Başbakanlık acil ödeneğinden ve AFAD'dan karşılanması konusunda talimat verdi' dedi.
Vali Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'a gelerek incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, kentten ayrılmasının ardından Başbakan Erdoğan'la buluşarak durum hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti.
Başbakan Erdoğan'ın olay karşısında büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, 'Başbakanımız, özellikle asker aileleri ve şehit yakınlarının kışla önünde tedirgin bekleyişinin kısa sürede sonlandırılması için işlemlerin bir an önce bitirilmesini istedi' dedi.
Vali Balkanlıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın, patlamanın yaşandığı bölgede oluşan hasarın hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve Başbakanlık acil ödeneği ve AFAD'dan karşılanması talimatını verdiğini vurguladı.
BELÇİKALI HEYETTEN TAZİYE ZİYARETİ
Bu arada, Afyonkarahisar'da bulunan senatör Richard Miller başkanlığındaki Belçika Reformcu Hareket üyeleri de patlama nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu'na taziye ziyaretinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi