BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
 
İLK 300'E GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
 
Afyonkarahisar Belediyesi'nin Bilgi Evi öğrencilerini başarıya teşvik etmek amacıyla başlattığı ödül uygulamasında, SBS'de ilk 350'ye giren 5 öğrenciye, birer adet dizüstü bilgisayar ile 750 TL para ödülü verildi.
 
Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, öğrencileri tebrik ederek, Bilgi Evi Projesi'nin ne kadar yerinde ve gerekli bir proje olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyledi. Belediyelerin asli görevlerinin başında, altyapı ve üstyapı hizmetlerinin geldiğini belirten Başkan Burhanettin Çoban, eğitim hizmetinin belediyelerin aslı görevi olmadığı halde, Afyonkarahisar Belediyesi'nin Bilgi Evleri Projesi ile bu konuda örnek bir çalışmaya imza attığını kaydetti.  
"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLADIK"
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve özellikle maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini ifade eden Başkan Çoban, "Biz, Bilgi Evleri yapacağız dediğimiz zaman, hiçbir fert, Bilgi Evleri'nin ne olduğunu ve nasıl faaliyet gösterdiğini bilmiyordu. Göreve gelir gelmez, belediyemizin karşısında bir mekânı projelendirdik ve ilk Bilgi Evimizi faaliyete geçirerek insanların merakını giderdik. Daha inşaatı bitmeden, kapasitesinden fazla öğrencinin müracaat etmesi üzerine, ihtiyacın çok olduğunu düşünerek, zaman içerisinde beş tane daha hizmete açtık. Kanlıca ve Uydukent mahallelerinde iki bilgi evimizin inşaat çalışmaları da devam ediyor" dedi.
"ÇOCUKLARINIZ BİZE EMANET"
Bilgi Evleri'ne çok fazla önem verdiklerini ve büyük özen gösterdiklerini dile getiren Başkan Çoban, "Öğrencilerimize, Bilgi Evi'ne geldiği zaman, 'ben özel bir çocuğum' duygusunu vermek istiyoruz. Bu yüzden, içinin donanımı, temizliği ve idarecilerin kalitesine özen gösteriyoruz. Benim evimde ve belediyemiz de bile klima sistemi yokken, Bilgi Evlerimizde tüm odalarımıza klima sistemi kurduk. Çünkü bu çocuklarımızın, canı, malı, iffeti, namusu ve edebi terbiyesi bize emanet. O yüzden hassasiyet gösteriyoruz. Tabi öğrencilerimize sadece ders eğitimi vermiyoruz. Onların edepli ve ahlaklı birer öğrenci olmaları için de eğitim veriyoruz. Dolayısıyla buradaki çocuklarımız, vatanına, milletine ve mukaddesatına bağlı, anne-babaya ve topluma saygılı aynı zamanda da çalışkan birer birey olarak yetiştiriyor" diye konuştu.
        "İLK YILIMIZDA BAŞARILIYDIK"
Bilgi Evi öğrencilerini başarıya teşvik etmek amacıyla bir de ödül uygulaması başlattıklarını belirten Başkan Çoban, "Başlattığımız ödül uygulamasında Seviye Belirleme Sınavı'nı kriter alarak bu sınavda, ilk 350'ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ile 750 TL para ödülü vereceğimizi duyurmuştuk. Sınav sonuçlarına göre, Bilgi Evlerimizde eğitim alan beş öğrencimiz ilk 350'ye girmeyi başardı. İşte bu nedenle düzenlediğimiz bu törende, öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu beş öğrencimiz ilk 350'ye girme başarısını gösterirken, 361 öğrencimizden 258'i de Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Askeri Lise, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ve Meslek Lisesi düzeyindeki okullara yerleşti. Bu doğrultuda, liselere yerleşme oranında, yüzde 72,5'lik başarı elde ettik. İlk yılımız olmasına rağmen başarılı olduğumuz inancındayım" ifadelerini kullandı.
"AİLELER FARKI GÖRÜYOR"
Yasal prosedürde projenin ortakçısı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Bilgi Evleri'nde görev yapan öğretmenlere teşekkür eden Başkan Burhanettin Çoban, öğretmenlerin çocuğunun öğrencilere katkı sağlamak amacıyla Allah rızası için eğitim verdiğini belirterek, "Bilgi Evlerimizde gönüllük esası olduğu için bereketi fazla olacak gibi görünüyor. Ailelerimiz de bu farkı görüyor ve çocuklarını gece gündüz demeden Bilgi Evlerimize gönderiyorlar" dedi.
"BAŞKANIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ"
Ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da burada yaptığı konuşmada, Bilgi Evleri Projesi'nden övgüyle bahsetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, "Başkanımız, eğitimin sahibi kendileriymiş hissiyatı ile çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu, müteşekkir olunacak takdire şayan bir durumdur. Türk Milli Eğitim sisteminde, eğitimde fırsat eşitliği var. Devletimiz bütün vatandaşlarına, eğitim vermede aynı fırsatı verme göreviyle hükümlü ve okullarda biz bunu uyguluyoruz. Bir de bu okullarda verilen eğitimlere destek olmak amacıyla özel bir takım eğitim kurumları var. Maddi imkânı olan ailelerin çocukları, bu özel kurumlardan destek eğitimleri alıyorlar. Ancak bütün velilerin ekonomik gücü buna müsait olmayabiliyor. İşte bu noktada, Bilgi Evleri Projesi devreye giriyor ve maddi imkânı olmayan ailelerin çocukları da özel eğitim alma imkânına kavuşuyor" dedi.
"BAŞARININ KAYNAĞI BİLGİ EVLERİ"
Bilgi Evleri'nin en iyi dershaneleri aratmayacak şekilde dizayn edildiğini kaydeden Yalçın; "Bu çocuklarımızın başarısında, Bilgi Evleri'nin çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Eğer Afyonkarahisar Belediyesi böyle bir imkânı sağlamış olmasaydı ve eğer bu çocuklarımızın Bilgi Evine gitme imkanı olmasaydı, belki bugünkü başarıyı elde etmeleri mümkün olmayacaktı. Bu nedenle başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a ve kendisinin şahsında tüm belediye çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız da inşallah bu değeri bilirler ve bundan sonra daha gayretli çalışarak başarılarını devam ettirirler" diye konuştu.
"BENİM MASAMDAKİ BİLGİSAYARDAN DAHİ İYİ"
Yapılan bu konuşmaların ardından, Başkan Burhanettin Çoban ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından SBS'de ilk 350'ye giren Furkan Batuhan Fidan, Meltem Sever, Duygu Keser, Yasemin Bozkuş ve Onur Öztürk'e dizüstü bilgisayar ve 750 TL para ödülleri verildi. Dizüstü bilgisayarların son derece kaliteli olduğunu belirten Başkan Çoban, iki yıl garantili ve orijinal Windows lisanslı HP marka bilgisayarların, 4 GB Ram, 320 GB Hardisk, CD-R, DVD-R, 1 GB HD ekran kartı, HD+MI çıkışı gibi özeliklere sahip olduğunu söyledi. Bilgisayarların en ağır mühendis programlarını dahi çalıştırabilecek seviyede olduğunu kaydeden Başkan Çoban, "Benim masamdaki bilgisayardan dahi iyi" dedi. Törende son olarak, Bilgi Evleri'nde görev yapan öğretmenler; Osman Gökmen, Olcay Özel, Mesut Temiz, Arife Eken ve Ahmet Doğan'a da hediye takdim edildi. 
 
Editör: Haber Merkezi