Başarabiliriz Dediler ve Başardılar

Toplumda tütün ve ürünleri kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla Mayıs 2021 itibarıyla “BAŞARABİLİRSİN” temasıyla sigara bırakma kampanyasının hayata geçirildiğini daha önce duyurmuştuk. Aynı şekilde kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere, ilki 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde düzenlenecek etkinlikle başarı belgesi verileceğini ve sonrasında her ayın son günü söz konusu uygulamaya devam edileceğini de belirtmiştik.

Kampanya kapsamında öncelikle sağlık personeli daha sonra da diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel bilgilendirildi.Katılımın, https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki “BAŞARABİLİRSİN” başlığı üzerinden ulaşılabilen katılım formu ve bağımlılık düzeyi tespit formu doldurularak sağlandığı kampanya kapsamında çağrımıza kulak veren kişiler için sigara bırakma polikliniklerinden Müdürlüğümüzce randevu alınıp muayeneleri sağlandı. Sigara bırakma tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sigara bırakma polikliniklerimizden temin edildi. Daha sonra bu kişilerin başarı durumları da Müdürlüğümüzce izlendi ve 31 Mayıs itibariyle 3 kişiye başarı belgesi verilmesi uygun bulundu.

Kampanyamıza başvuruda bulunan diğer kişilerin takip ve tedavi süreci devam ediyor. İlerleyen günlerde tütün kullanımını bırakmayı başaran başvuru sahiplerine de başarı belgeleri takdim edilecek.

“Başarabilirsin” çağrımıza kulak verip başaran üç kişiden ikisi, Medine ve Semih Ergan çifti, bugün İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serhat Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek başarı belgelerini aldı.İl Sağlık Müdürü Korkmaz kendilerini tebrik ederek “Her bağımlılık bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir. Siz çağrımıza kulak vererek hem kendiniz ve aileniz hem de toplumuz için güzel bir adım attınız, teşekkür ediyor ve bundan sonra da tütünsüz, sağlıklı günler yaşamanızı diliyorum” dedi.

Kampanyamız devam ediyor. Bugünden itibaren temiz ve rahat nefes alabilmek için sigara ve tütün bağımlısı olup bırakmak isteyen herkesi kampanyaya katılmaya bekliyoruz. Amacımız sağlıklı bireyler, sağlıklı bir Afyonkarahisar, sağlıklı bir Türkiye ve sağlıklı bir gelecek.

Editör: Haber Merkezi