Baş Belası’ndan muhteşem performans

TRT’de yayınlanan 80’ler dizisinin Şahin’i Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci ve Melis İşiten’in oynadığı yılın en komik ve iddialı tiyatro oyunlarından biri olan ‘Baş Belası” Ted Afyon Koleji sahnesinde Afyonlularla buluştu.

Birbirinden ünlü oyunları ve oyuncuları Afyonkarahisar seyircisiyle buluşturan Gazeteci Ömer Mazi’den yine harika bir komedi oyunu daha. Altan Erkekli, Oya Başar, Begüm Birgören, Nedim Saban, Melek Baykal, Suna Keskin, Yosi Mizrahi, Şebnem Özinal, Nurseli İdiz, Nergiz Kumbasar, Kimya Gökçe Aytaç, Hakan Bulut, Eray Yasin Işık ve Erdem Baş, Ersin Korkut’tan sonra şimdide 12 Şubat Cumartesi Baş Belası ile Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci ve Melis İşiten Afyonkarahisar’a getirdi.

80’ler dizisiyle geniş bir hayran kitlesi oluşan Ceyhun Fersoy ve Melis İşiten iki sezon önce Suit adlı başka bir oyunla Afyonkarahisar’a ayakta alkışlanmıştı. İki yıl aradan sonra yeniden Afyonkarahisar tiyatro seyircisi karşısına çıkan Baş Belası yeni sezonun en iddialı ve komik oyunlarından biri olarak dikkat çekiyor. Ted Afyon Sahnesinde seyirci karşısına çıkan oyun büyük beğeni topladı.

Afyon ilklerden oldu

Sezona yeni başlayan oyun daha prova aşamasındayken Anadolu’da ilk anlaşma yapılan il Afyonkarahisar oldu. Önceki sezondan birlikte çalışılmasının ardından daha prova aşamasındayken oyun tarihi ve anlaşması yapıldı. Ömer Mazi, “Ekibin yaptıkları işe ve oyuncu kadrosuna güvendiğim için hiç tereddüt etmeden tamam biz bu oyunu istiyor dedik. Melis İşiten ve Ceyhun Fersoy daha önceden televizyondan bildiğimiz ve pandemi öncesi Afyonkarahisar’da sahnelediğimiz Suit oyununda oyunculuklarını canlı olarak izledikten sonra hiç endişemiz yoktu. Bence 10 oyun sonra çok daha mükemmel olacak ve birkaç sezon devam edecek oyunlardan biri olur” dedi.

Gazeteci Mazi, “Oyuncuları tanıdığımız kadar oyunun yazarını da tanıyorum. Eray Yasin Işık’da 80’ler dizisinden izlediğimiz önemli oyunculardan biri. Onu da bir ay önce İyi Kötü Çirkin oyunu ile Afyonkarahisar seyircisi karşısına çıkarmıştık. Eray Yasin Işık oyunculuğunun yanı sıra çok iyi bir mizah oyun yazarı. Baş Belası onun kaleminden çıkmış harika bir komedi. Afyonkarahisar tiyatroyu ve komediyi seviyor. Komediye devam ama birkaç farklı tarzda oyunda denemek istiyoruz. 5 Mart’ta Ran ile o farkı deneyimlemiş olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi