Baro Başkanlığından açıklama ”Sessiz kalmıyoruz.”

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı, İstanbul Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesinde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını kınayan bir basın açıklaması yaptı ve “Bu olay büyük bir insanlık ayıbıdır.”dedi

Ne yazık ki; İstanbul Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesinde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını basından öğrenmiş bulunmaktayız.Bu olayı nefretle kınıyor, ailesine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. İnsanlık dışı, asla kabul edilemez, vicdanları kanatan bu tür olaylar hepimizi derinden etkilemekte ve üzmektedir.

Bizlerin de bu vahşete sessiz kalamayacağımız aşikârdır. Susmayacağız.Sessiz kalmayacağız.

Çocuklarımızın bir suçun mağduru olması tecavüze uğraması şiddete uğraması öldürülmesi asla kabul edilemez.

Çocuklarımız masumiyetimiz. Çocuklarımız canımız kanımız evladımız. Çocuklarımız geleceğimiz, çocuklarımız vatanımız, çocuklarımız aydınlık dünyanın gülen temiz yüzü.Çocuklarımızı böyle görürken bir suçun mağduru olarak görmek tecavüze uğramış,öldürülmüş olarak görmek tanımlamak kabul edilemez.

Çocuklarımızın masumiyetlerimizin öldürülmesi tecavüze uğraması şiddete maruz kalması herhangi bir istismara uğraması en büyük İNSANLIK AYIBIDIR.

Bu ayıp yeter.

Sadece Ülkemizde değil Tüm dünyada kelimelerin yetersiz kaldığı vicdanlarımızı sızlatan bu insanlık ayıbı son bulsun.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİLDİR.

Çocuk İstismarına karşı ve çocuklarına yönelik suçlar bakımından cezalar caydırıcı değildir.Cezai yaptırımların ivedilikle arttırılması gerekmektedir.

TAKDİRİ İNDİRİM CAYDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇMEMELİ ÇOCUKLARA MAĞDURA ZARAR VERMEMELİDİR.

Kamuoyunun iyi hal indirimi olarak bildiği takdiri indirimin; özellikle bu suçlarda ceza adaletini yerine getirmekten uzaklaştıran çocuklara zarar veren şekilde uygulanmasına karşıyız. Bu suçların ciddiyeti dikkate alınarak etkili, caydırıcı ve kaçınılmaz şekilde cezalandırılması için gerekli tedbirleri almak Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel İstismardan Korunması Sözleşmesi uyarınca devletin sorumluluğundadır.

ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMALIDIR.

Suç işlenene kadar nerelerde ihmaller gerçekleşmiş, koruyucu ve önleyici tedbirler alınmış mı, sorumlu kişiler sorumluluklarını yerine getirmiş mi? Bu soruları göz ardı ederek sadece faili cezalandırdığımızda da, istismarın çocuklara yönelik suçların önüne ne yazık ki geçemiyoruz.

İstismarın gerçekten önlenebilmesi için koruyucu tedbirlerin alınması, müdahaleye yönelik etkin uygulamaların gözden geçirilmesi, düzenli sürekli etkin denetim ve değerlendirmelerin yapılması, ceza indirimlerinin kalkması, mağdurların ve yakınlarının hayatta kalanların haklarının korunduğu ve sosyal desteğe ulaşabildiği bir yapının sağlanması gereklidir.

ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR.BİR İNSANLIK GÖREVİDİR.

AFYONKARAHİSAR BARO BAŞKANLIĞI ÇOCUKLARIMIZIN YANINDADIR.

Kamuoyuna yansıyan Küçükçekmece de gerçekleşen bu menfur olayın ve yine Afyonkarahisar’da,Ülkemizin neresinde olursa olsun her yerinde çocuklarımızın istismarı çocuklarımızın cinayeti çocuklarımıza yönelik şiddet, çocuklarımızın mağduru olduğu tüm davaların takipçisi olduğumuzu önemle bildirir,

Kamuoyuna saygıyla sunarız.

AFYONKARAHİSAR BARO BAŞKANLIĞI

Editör: Haber Merkezi