Bangladeş Büyükelçisi Mannan’dan Başkan Zeybek’e Ziyaret

Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i ziyaret etti. Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Bangladeş Afyonkarahisar Fahri Konsolosu Kazım Özer ile birlikte gerçekleşen ziyarette Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş ve Benol Kaplan’da katıldı. Ziyarette Büyükelçi Mannan’a Başkanımız Mehmet Zeybek’e şehrimizin güzelliklerinden bahsetti.

“ÖZÜMÜZÜ HİÇ KAYBETMEDİK”

Büyükelçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkanımız, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle tanınan bir şehir olduğunu söyledi.Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı derin bir tarihe sahip olduğunu söyleyen Başkanımız Zeybek, “Şehrimizin geçmişinden günümüze kadar Anadolu’da nerdeyse özelliğini bozmadan muhafaza eden illerin başında gelir. İnanç yönünden vatanını, milletini, bayrağını ve devletini seven insanların yoğunlukta olduğu bir şehir. Aynı zamanda huzurlu bir şehir” dedi.

"YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİMİZ VAR"

Büyükelçi Mannan’a şehrimizin yer altı zenginliklerinden de bahseden Başkanımız şöyle konuştu; “Yer altı kaynaklarımızın başında mermerimiz geliyor. Aynı zamanda gıda sektöründe önde gelen illerin arasındayız. Şöyle ki İstanbul’un kırmızı et ihtiyacının yüzde 25’i karşılıyoruz. Bunun yanında yer altı zenginliği olarak Türkiye’de termal suyun en çok olduğu illerin başındayız. Termal sudan elektrik üretmekle beraber, otellerimizde kullanıyoruz, aynı zamanda 35 bin konutu da termal suyla ısıtıyoruz. Ayrıca Türkiye’nin yumurta borsasını elinde bulunduran tek iliz.”

"BANGLADEŞ’İ KENDİMİZDEN FARKLI GÖRMÜYORUZ"

Gastronomi Birimi tarafından Büyükelçilere gönderilen lezzet paketinden de bahseden Zeybek Başkan şöyle konuştu; “Lezzet paketlerinden çok güzel geri dönüşler aldık. Kendisi bizleri ziyaret eden ilk büyükelçi. İnşallah Büyükelçilerimizi iş insanlarımızla buluşturarak bu noktada ticari ilişkilerin olacağından hiç şüphem yok. Belediye olarak bizlerde katkıda bulunmak istiyoruz. Buda mutlu eder. Bangladeş’i kendimizden farklı görmüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR”

Büyükelçisi Mosud Mannan, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürü ile önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti. Mannan, “Tarihi ve kültürel şehre ilk ziyaretim ve çok mutluyum. Bundan sonrada gelmeye devam edeceğim. Gerçekten burası çok özel bir şehir. Buradaki misafirperverlikten çok memnun kaldım. Her iki ülke Müslüman olduğu için ve laik ülkeler olduğu için Allah’ın izni ile ilişkilerin ilerlememesi için hiçbir sebep yok. Afyonkarahisar’ın çok güzel bir manzarası var. Kocaman bir dağın eteğinde kurulmuş harika bir şehir. Aynı zamanda mermer konusunda da ünlü bir şehir” dedi.

“BANGLADEŞ HALKININ SELAMINI GETİRDİM”

Bağımsızlıklarının 50. Yılı dolayısıyla Bangladeş halkının selamlarını getirdiklerini söyleyen Büyükelçi Mannan, konuşmasına şöyle devam etti; “Afyonkarahisar’da gerçekten büyük bir misafirperverlik gördüm.”

"BURADA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

  1. mutfağına hayran kaldığını belirten Mannan, “ Bizlere lezzetli yemekler ikram ettiler. Gerçekten bu yemeklerin lezzeti ve özellikle sunum şekli beni çok etkiledi. Zaten UNESCO’nun da Afyonkarahisar’ı gastronomi şehri ilan etmesi bunun bir göstergesidir. Burada bulunmaktan çok mutluyum” dedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ziyaretin anısına Büyükelçi Mannan’a Taş medrese el emeği ile üretilen seccade ve baston takdim etti. Büyükelçi Mannan’da Başkanımız Zeybek’e Bangladeş’in meclis binasının yer aldığı fotoğraf şilti takdim etti.

Editör: Haber Merkezi