Balmahmut içme suyu projesinde sona gelindi

SİSTEMİN DENEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Şehrimize içme ve kullanma suyu sağlayacak, Sinanpaşa ilçesi Balmahmut Köyü mevkiine yapılan “Termal Bölge ve Afyonkarahisar Merkez İçme Suyu Temini Yapım İşi” çalışmalarında sona aşamaya gelindi.

Bölgeye daha önce 12 adet sondaj kuyusu açılarak 420 lt/sn su elde edilmişti. Geçtiğimiz aylarda yapım çalışmalarına başlanan projede, iş kapsamında olan su deposu, terfi merkezi, terfi hatları, elektrik hatları, kuyu binaları ve scada sistemi ise tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca sistemin deneme çalışmaları kapsamında, şehrimize su verilerek halkımızın kullanımına sunulmaya başlandı.

KURAKLIK BU PROJEYİ ZARURİ HALE GETİRDİ

Meteorolojik verilere göre ülkemiz ve ilimiz 2017 yılında son 44 yılın en kurak yılını yaşadı. Bu kuraklıktan dolayı Akdeğirmen Barajı yüzde 16'lar seviyesine gerilemişti. Bunun yüzde 10'u kullanılamayan ölü hacimdeki su olunca geriye yüzde 6'lık su kalıyordu, bu da 4-5 aylık su ihtiyacımıza tekabül ediyordu. Belediyemiz aylar öncesinden bu durumu ön gördüğü için Sinanpaşa ilçemize bağlı Balmahmut Köyünün de böyle bir çalışmanın hazırlıklarını yapıp, hayata geçirip Akdeğirmen Barajı seviyesi yüzde 10,5 iken barajdan su alımı durdurularak Balmahmut İçme Suyu Sondaj Kuyuları kullanılmaya başlandı.

14 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Proje, bina arsaları, sondaj kuyuları, su deposu, terfi merkezi, terfi hatları, kuyu binaları, tüm motopomplar, vana, vantuz, sanat yapıları ile elektrik ve scada sistemiyle toplam 14 milyon liraya mal oldu.

Editör: Haber Merkezi