Balkanlıoğlu, şehit yakını ve gazilere iftar verdi
Afyonkarahisar Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen iftara, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve 320 şehit ailesi ve gazi katıldı.
Yemekte konuşan Vali Balkanlıoğlu, ülke kurulduğundan beri sayısız savaşın yaşandığını, bu savaşlarda binlerce şehit verildiğini ve hâla da verilmekte olduğunu söyledi.
Türkiye’nin stratejik açıdan önemli bir bölgede olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, memleket üzerinde oynanan oyunların çok daha büyük olduğunu belirterek, asıl yapılması gerekenin bu oyunu bozmak olduğunu ifade etti.
Siyasi parti, etnik köken gibi ayırımlar yapmadan birlik olunması gerektiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Bu memleket için savaşıp şehit olanlara rahmet ve bunu sabır ve metanetle karşılayan şehit ailelerine şükranlarımı ve minnetlerimi arz ediyorum. Siz hepimizin ailesisiniz. Sizin talepleriniz bizim için emirdir. Kendinizi yalnız hissetmeyin sizlerle beraberiz” dedi.
ACILARINIZ ACILARIMIZDIR
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehitlerin bu vatan için verilebilecek en önemli şey olan canlarını feda ettiklerini söyleyerek, şöyle konuştu: “Şehitler bizlere bu toprakları emanet etti. Ben şehit aileleri ile birlikte olmaktan çok mutluyum. Çünkü siz bu ülkeye öyle kahraman askerler yetiştirdiniz ki, hepiniz haklarınızı helal edin. Ben milletvekili olarak bu konuda 1-2 tane yasa teklifi hazırladım. Biz bugün özgürsek, oruç tutabiliyorsak, karnımızı doyurabiliyorsak bu sizin çocuklarınız sayesindedir. Acılarınız acılarımız, sevinçleriniz sevinçlerimizdir. Sevinçlerinizi artırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz da, duygu dolu anlar yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Şehitlerimiz emin olsun ki bu vatan bölünmeyecek. Emanetlerine son damla kanımıza kadar sahip çıkacağız. Her şeyin riyası olur ölümün riyası olmaz. Biz şehitlerimize haklarımızı helal ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu emanete sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Biz birlik olmazsak şehitler haklarını bize helal etmeyecektir. Bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek, bu vatan bölünmeyecek. Kedersiz günler diliyorum.” Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, gelecek yıllarda bu iftar programının daha güzel mekanlarda sürmesini istedi. Çoban, şehit ve gazi sayısının artmamasını diledi.
Duygusal anların yaşandığı iftarda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı da, valiliğin düzenlediği iftar programın iki yıldır geleneksel hale geldiğini belirtti.
Kumartaşlı, bu iftarın diğer iftarlardan farkının merkez ve ilçelerdeki şehit aileleri ve gazilerin bir araya gelmesi olduğunu belirterek “Bugün 2 buçuk yıldır Afyon’da bulunan İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım’ın aramızdan ayrılacağı haberini aldık. Bunun için içimizde tatlı bir burukluk var. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 
İsmail Kumartaşlı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım’a şehit aileleri ve gaziler adına bir plaket sundu .
Editör: Haber Merkezi