Bakan Yardımcısı Koca,“Yaşlılarımız okyanus kenarında deniz feneri gibidir”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca ilçeleri ziyaret etti. İlçe ve belde ziyaretinin ardından Emirdağ ilçesindeki huzurevine geçen Koca, huzurevi sakinleri ile tek tek görüşerek talep ve önerilerini dinledi. Bakan Koca burada yaptığı açıklamada “Yaşlılarımız bizim için okyanus kenarında deniz feneri gibidir” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca Emirdağ,Bayat,İscehisar,Çobanlar, Çay ve bazı beldeleri ziyaret etti.

“Yüce Allah ‘öf bile deme’ diye emrediyor”

Emirdağ ilçemizdeki huzurevini de gezen Bakan Yardımcısı Koca burada yaptığı açıklamada, “Yaşlılık her insan için değişik anlamlar taşır. Bu dönemler hayatın en özel dönemleridir. Yaşlılarımız da bizim kültürümüzü ve değerlerimizi geleceğe taşıyan hazinemizdir. Her insan Allah ömür verdiği müddetçe bu anı yaşayacaktır. Bu yüzden yaşlılarımıza gereken önemi ve değeri vermemiz gerekiyor. Onların ihtiyacı olan sevgiyi, ilgiyi göstermeliyiz. Bizim inancımız da bunu gerektirir. Yüce Kitabımız Kuran da İsra Suresinin 17. Ayetinde ‘Rabbin ancak kendisine kulluk etmeni ve ana-babaya iyilikte bulunmanı emretmiştir. Onlardan biri ya da ikisi senin yanında yaşlanırsa, onlara “öf!” bile deme! Onları sakın azarlama! Onlara hep güzel ve iç açıcı sözler söyle!’ diye emrediyor. Yaşlılarımız toplumun değerleridir. Yaşlılarımız Allah’ın Kitab-ı Kerim'inde “öf” bile denilmemesini emrettiği insanlardır.

Yaşlılarımız bizim için okyanus kenarında deniz feneri gibidir. Onların varlığı sadece Yaşlılar Haftasında değil, her gün anımsanmalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi