Bakan Yardımcısı Fatma Varank’tan Sokak Sağlıklaştırma Çalışmalarına Tam Not

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank’a sokak sağlıklaştırma alanında, Türkiye genelinde yapılan çalışmaların en büyüğünün hayata geçtiği Afyonkarahisar’daki tarihi konakları gezdirdi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte gerçekleşen ziyarette tarihi Afyonkarahisar konaklarına hayran kalan Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i tebrik etti.

Şehrimizin tarihini gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmalara tam not veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Afyonkarahisar’ın ilk yerleşim yeri kale eteklerini süsleyen bu tarihi konakların restorasyonla rengârenk bir görünüme kavuştuğuna dikkat çekti.

Çalışmalar hakkında Bakan Yardımcısı Varank’a bilgiler veren Başkanımız, “Afyonkarahisar’ımızın olmazsa olmazları, tarihle iç içe geçen Osmanlı mimarisinin yaşayan örnekleri, rengârenk cumbalı evler, camileri ve çeşmeleri ile şehrin kimliğini oluşturan bu mahalleler, belediyemiz tarafından yapılan sokak sağlıklaştırma projesi ile gelecek nesillere miras bırakıldı. 35 milyonluk yatırımla şehrimizin kalbi niteliğindeki Afyon konaklarının sokak sağlıklaştırma projesi ile aslına uygun şekilde restore edilerek mahalle kültürünün sergilendiği nadir yerleşim yerleri arasında olan bu konaklar yapılan çalışmalar sayesinde ihtişamını tekrar kazandı. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Ziyaret sırasında yaşlılarımızın hayır duasını alan Başkanımız, “Afyonkarahisar her şeyin en iyisine layık. Bizler seçildiğimiz günden bu yana halkımızla her zaman iç içe olduk. Şehrimizi halkımızla beraber yönettik, yönetmeye de devam ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile gerçekleşen proje kapsamında tarihi Afyon evleri yapılan restorasyonla rengârenk görünüme kavuşturulurken, 3. Etap çalışmaları da hızla sürüyor. Toplamda 250 konak proje sayesinde turizme yeniden kazandırılacak.

Editör: Haber Merkezi