Bakan Soylu, "Bu bayram ben de trafik polisiyim”

Kurban Bayramı öncesi trafik kazalarını önlemek adına İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde başlattığı “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” projesi kapsamında ilimizde devam eden uygulamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vali Mustafa Tutulmaz vatandaşlarımız ve çocuklarına bilgilendirmelerde bulundular.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde karşılanmasının ardından Bakan Soylu, Vali Tutulmaz ve beraberindekiler trafik ekiplerinin görev yaptığı Afyonkarahisar-Kütahya kara yolundaki uygulama noktasına geçtiler.

Uygulama noktasında polis memurları tarafından karşılanan İçişleri Bakan Süleyman Soylu'ya trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yarımcısı Ahmet Özer çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Proje kapsamında çocuklara verilen materyaller içerisinde yer alan trafik tanıtım kartı Bakan Soylu’ya takdim edildi. Projenin Afyonkarahisar’da en iyi şekilde uygulanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Soylu, uygulamada emeği geçen yetkili ve çalışanlara teşekkür etti.

Daha sonra uygulama kapsamında içinde çocukların bulunduğu araçlar durdurularak Bakan Soylu ve Vali Tutulmaz’ın da katılımlarıyla denetimler yapıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onların trafik kurallarında uyması noktasında ebeveynlerini uyarmasını isteyen Bakan Soylu, çocuklara proje hakkında bilgi verirken kırmızı düdük, tişört ve şapka hediye etti. Bakan Soylu, çocuklardan içinde bulundukları otomobilin sürücüsünün kurallara uymaması halinde kırmızı düdüğü çalması istendi.

Araçlardaki sürücü ve yolcularla sohbet ederek bayramlaşan Bakan Soylu, onlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Son olarak trafik ekiplerinin durdurduğu bir yolcu otobüsüne de binen ve yolcularla sohbet eden Bakan Soylu, onlara ikramlarda bulunurken, bayramlarını da kutladı.

Editör: Haber Merkezi