Bakan Kurtulmuş Tarihi ve Kültürel Alanları İnceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar’ın Yeni Müze Kompleksi İnşaatı, Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon çalışmaları ile Taşhan’da incelemelerde bulundu.

İlk olarak Şubat 2019’da tamamlanarak hizmete açılması planlanan ve Uluslararası nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün ünitelerin bulunacağı Afyonkarahisar’ın Yeni Müze Kompleksi İnşaatında incelemelerde bulunan Bakan Numan Kurtulmuş ve Vali Mustafa Tutulmaz yapılan çalışmalar ve inşaatın geldiği aşama hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Bakan Kurtulmuş ve Vali Tutulmaz 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesi öngörülen Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon çalışmalarını da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Öncelikle Mevlevi Türbe Camii’nde bir süre incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Vali Mustafa Tutulmaz’ Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bakanlık bürokratları, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır ve beraberindekiler eşlik etti.

Ziyarette mahalle sakinleriyle yakından ilgilenen ve onlarla bol bol fotoğraf çektiren Bakan Kurtulmuş’a restore yapılan bir evde çay ikram edildi.

Restorasyon alanı daha da genişleyecek

Ziyaretin sonunda basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş bölgenin Afyonkarahisar’ın en değerli yerlerinden biri olduğunu söyledi. Tarihi bölgelerin özelliğini büyük oranda koruduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Ancak son yıllarda maalesef bu binalarda büyük tahribatlar meydana gelmişti. Bununla ilgili olarak Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı burada bu evlerin yenilenmesi projesine başladı. Şu ana kadar 70 ev yenilenmiş oldu. Proje daha da genişletilerek bu alandaki bütün evlerin yeniden yapılanması, sağlıklı bir şekilde içinde oturan insanların yeniden evlerinde yaşamalarıyla ilgili projeyi arkadaşlarımız çalışıyorlar. Gerektiğinde bunu biraz daha genişleterek o alanın tamamını sağlıklaştıracağız ve halkımızın güzel evlerde oturmasını sağlayacağız” dedi.

Burası turistlerin mekânı haline dönüşecek

Bu tür çalışmaların Afyonkarahisar’ın değerini arttırdığını ifade eden Bakan Kurtulmuş; “Afyonkarahisar turizm bakımından çok büyük potansiyeli olan bir kentimiz. Sadece bir geçiş güzergâhı olması bakımından değil, aynı zamanda sağlık, kültür, kongre, spor turizminin olduğu aynı zamanda yemek sanatı olarak da mükemmel örneklerin bulunduğu önemli bir merkez. Kültürel potansiyeli Anadolu’da en yüksek olan illerimizden birisidir Afyonkarahisar. Böyle bir kentte dışarıdan misafirler geldikçe herhalde Afyon Kalesi’ni gezmek isteyenlerde, şehir merkezine gelmek isteyenlerde bu güzel tarihi semte gelirler. Zaten buradaki evlerin sağlıklaştırması bittikten sonra sokaklarında yeniden Belediye tarafından elden geçirileceğini, alt yapının tamamlanacağını, elektrik direklerinin yer altına alınacağını biliyoruz. Dolayısıyla burası turistlerinde görmek isteyeceği, içinde bulunmak isteyeceği, keyif alacakları bir mekâna dönüşecek. Afyon, tarihi kimliğinin canlı bir şekilde yaşandığı bir alan olacak” şeklinde konuştu.

Son olarak Taşhan’a giden Bakan Kurtulmuş ve Vali Tutulmaz burada bir süre esnafla sohbet etti ve çay molası verdi.

Editör: Haber Merkezi