Bakan Kurtulmuş sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin işbirliğinde devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, restorasyonu yapılarak, turizme kazandırılacak tarihi mahallelerdeki evlerde incelemelerde bulundu. Bakan Kurtulmuş, burada Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ilgili yüklenici firma yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. İlk ziyaretini Mevlevi Türbe Camii'nde yapan ve bir süre temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Özkal, AK Parti İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, bakanlık bürokratları, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ve beraberindekiler eşlik etti.

GEREKTİĞİNDE PROJEYİ GENİŞLETEBİLİRİZ

Ziyarette mahalle sakinleriyle yakından ilgilenen ve onlarla bol bol fotoğraf çektiren Bakan Kurtulmuş,'a restore edilen bir evde çay ikram edildi. Ziyaret sonunda basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş bölgenin Afyonkarahisar'ın en değerli yerlerinden biri olduğunu söyledi. Tarihi bölgelerin özelliğini büyük oranda koruduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ancak son yıllarda maalesef bu binalarda büyük tahribatlar meydana gelmişti. Bununla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında evlerin yenilenmesi projesine başladı. Şu ana kadar 70 ev yenilenmiş oldu. Proje daha da genişletilerek bu alandaki bütün evlerin yeniden yapılanması konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Gerektiğinde bunu biraz daha genişleterek alanın tamamını sağlıklaştıracağız ve halkımızın güzel evlerde oturmasını sağlayacağız." dedi.

AFYONKARAHİSAR TARİHİ KİMLİĞİNİ HER ZAMAN CANLI TUTAN BİR KENT

Bu tür çalışmaların Afyonkarahisar'ın değerini arttırdığını ifade eden Bakan Kurtulmuş; Afyonkarahisar turizm bakımından çok büyük potansiyeli olan bir kentimiz. Sadece bir geçiş güzergâhı olması bakımından değil, sağlık, kültür, kongre, spor turizminin olduğu gibi aynı zamanda yemek sanatı olarak da mükemmel örneklerin bulunduğu önemli bir merkez. Afyonkarahisar kültürel potansiyeli Anadolu'da en yüksek olan illerimizden birisidir. Böyle bir kentte dışarıdan misafirler geldikçe herhalde Afyon Kalesi'ni gezmek isteyenlerde, şehir merkezine gelmek isteyenlerde bu güzel tarihi semte gelirler. Zaten buradaki evlerin sağlıklaştırması bittikten sonra sokaklarında yeniden Belediyemiz tarafından elden geçirileceğini, alt yapının tamamlanacağını, elektrik direklerinin yer altına alınacağını biliyoruz. Dolayısıyla burası turistlerinde görmek isteyeceği, içinde bulunmak isteyeceği, keyif alacakları bir mekâna dönüşecek. Afyonkarahisar, tarihi kimliğini her zaman canlı tutan bir kent" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler daha sonra tarihi Taşhan'a geçerek bir süre burada da temaslarda bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi