Bakan Ersoy ile Vali Yiğitbaşı Yeni Müze İnşaatını İnceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tamamlandığında Türkiye’nin en güzel müzelerinden olacak Yeni Müze Kompleksi alanında incelemelerde bulundu.

Bakan Ersoy ile Vali Yiğitbaşı’na Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve diğer ilgililer eşlik etti.

Müzede incelemelerde bulunan ve yetkililerden yürütülen çalışmalara dair bilgiler alan Bakan Ersoy ile Vali Yiğitbaşı, inşaatı yapan yüklenici firma yetkililerinden önümüzdeki sürece dair de görüş aldı.

Bakan Ersoy ile Vali Yiğitbaşı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği koordinasyon toplantısının kapanışına katıldı. Burada Afyonkarahisar’da süren yatırımlar ve müze inşaatına dair bilgiler verdi.

Müzeyi Yıl Sonunda Bitirmeyi Hedefliyoruz

Müzenin yıl sonunda tamamlanacağı müjdesini veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “Kültürel mirasın koruma çalışmaları kapsamında taşınmaz kültür varlıklarını restorasyonlarını da gerçekleştiriyoruz. Afyonkarahisar merkezinde, Bolvadin ve Ayazini Kentsel Sit alanındaki kültürel mirasın önemli öğelerinden olan sivil mimarlık yapılarının sokak sağlıklaştırması çalışmalarını, yapıların yeniden hayata kazandırılmasını, farkındalık oluşturması açısından Bakanlık olarak uzun süredir desteklemekteyiz. Ayrıca şehrimize kazandırmayı planladığımız müze ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup yıl sonuna kadar müzeyi hizmete almayı hedefliyoruz” dedi.

100. Yılda Kültürel Görkemli Faaliyetlere İmza Atacağız

Kültürel mirasımızın korunması ve tanıtılması çalışmalarımıza aynı anlayışla devam ettireceklerini söyleyen Bakan Ersoy: “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz ile taşra teşkilatımızın işleyişini, gelişen standartlara uyumlu hale getirmeyi, sunulan hizmetleri ülkemizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak şekilde geliştirmeyi, uluslararası koruma – kullanma dengesini göz önünde bulundurarak arkeoloji, müzecilik, restorasyon ve konservasyon gibi bilim dallarında güçlü bir ekol oluşturmayı amaçlıyoruz. Bizler, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılına bir kala, kültürel mirasımızın korunması ve tanıtılması çalışmalarımıza aynı anlayışla devam edeceğiz. Görkemli faaliyetlere imza atarak Cumhuriyetimizin 100. yılını da taçlandıracağımıza yürekten inanıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi bizim heba edilecek tek bir taşımız, toprağımız bulunmamaktadır. Kültürümüzün, tarihimizin, medeniyetimizin tüm eserlerini korumak bizim sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi