Bakan Eroğlu’na büyük sürpriz
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, traktör sürmeyi öğrendiği çocukluk arkadaşıyla Afyonkarahisar’dan canlı bağlantıyla görüştü
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’dan traktör sürmeyi kendisine ilk öğreten ve çocukluk arkadaşı ile canlı bağlantıda hasret giderdi. Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’dan yapılan sürpriz bağlantıyla uzun yıllar görüşmediği, kendisine traktör sürmeyi ilk öğreten Tahir Baş (82) ve çocukluk arkadaşı Hidayet Şartepe (66) ile görüşme fırsatı buldu, eski günleri yad etti. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk’ün, “Sayın Bakanım, traktör sürmeyi biliyor musunuz-” sorusuna “Evet” yanıtını verdi. Öztürk’ün “Size kim öğretti traktör sürmesini-” sorusu üzerine AA Editör Masası’ndaki videokonferans sistemiyle Eroğlu’na traktör sürmeyi öğreten Tahir Baş’la canlı bağlantı sağlandı.
BABAM ARAZİLERİNİ BAŞKALARINA KİRALARDI
Eroğlu, çocukluğunun geçtiği Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde arazileri olduğunu, babasının arazileri başkalarına kiraladığını söyledi. Tarlaları başkalarına kiralamak yerine ekmeye karar verdikten sonra “Tahir Usta” ile çalıştıklarını anlatan Eroğlu, “Tahir ustam da bizim yanımızda birlikte çalıştık. Bir gün traktör kullanma yüzünden beni sinirlendirdi sen kullanacaksın ben kullanacağım derken eve yürüyerek gitmiştim. Tahir Ustamla birlikte çok sulama yaptık. Kanallar açtık, patates suladık, pancar suladık birlikte çok çalıştık” dedi.
Tahir Baş ise “Çocukluk yıllarında o zamanlar birlikte traktör kullanıyorduk. Sen beni dinlendiriyordun, yorulduğum zamanlar ‘bırak az da ben kullanayım’ diyordun. O şekilde 3 yıl birlikte çalıştık. Sen o zamanlar 12 yaşındaydın ortaokula gidiyordun. O zamanlar çok tatlı geçindik” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi