Bakan Eroğlu ve Vali Yıldırım, İlçe, Belde ve Köylerde Halkın Kurban Bayramını Kutladılar.

Her yıl olduğu gibi bayramını memleketi Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince Valimiz Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri ile birlikte ilçeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştılar.
 
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu bayramlaşma programlarına ilk olarak Dinar ilçemizde başladı. Daha sonra sırasıyla Haydarlı Beldesi, Doğanlı Köyü, Göçerli Köyü, Yıprak Köyü, Kınık Köyü, Tatarlı Beldesi, Çiçektepe Köyü, Şuhut-Karadilli Beldesi, Şuhut-Mahmut Köyünde vatandaşlarımızla bayramlaşan Bakan Eroğlu, daha sonra Sinanpaşa İlçesi merkezi ile Kasabalarında bayramlaşma programına devam etti. Bakan Eroğlu, daha sonra Sandıklı ilçemizdeki bayramlaşma programının ardından merkez Büyükkalecik Kasabası ile Küçükkalecik Köyünde hemşerileri ile bir araya geldi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programının son gününde, Bolvadin ve Emirdağ İlçelerimiz ile Seydiler Kasabasında vatandaşlarımızla bir araya gelerek halkın kurban bayramını kutladılar.
 
Ziyaretlere Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekili Ali Özkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İlçe Kaymakamları, bölge ve il müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.
 
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte gittiği ilçelerde konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Allah inşallah daha nice bayramlara erişmeyi hep birlikte nasip etsin. Burada yapmış olduğunuz dualar Mekke, Medine, Kabe, Arafat’ta yapılan dualarla eş değer olsun inşallah. Hacca gitmeye arzu edenler varsa bir dahaki senede inşallah tez zamanda nasip olsun diye dua ediyoruz. Bizim insanımız 15 Temmuz’dan sonra bu vatana hiçbir şekilde tereddüt etmeden kendisini kurban edebileceğini gösterdi. Tankların önüne yatan insanlar, kurşunların önüne siper olan insanlar helikopterin bombalarına karşı duran insanlar bu vatana, millete, dinimize, bayrağımıza, ezanımıza kendisini kurban etmiş demektir ve kurban etmeye her zaman hazır olduğunu göstermiş demektir. O zaman ki şehitlerimize ve sonraki şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve mekanları cennet olsun. Onlar vasıtası ile bizler buradayız ve onlar sayesinde bizler özgür bir şekilde bayramımızı kutluyoruz. Gazilerimize de sizlerin huzurunda acil şifalar diliyor. Önümüzdeki günlerde okullarımız açılacaktır. Soruşturmalar neticesinde bazı kamu görevlileri açığa alındı, görevden el çektirildi. Ama kimse endişe etmesin okullarımız, hastanelerimiz ayakta ve açık vaziyette hizmetlerine devam edecektir. Diğer kurumlarımızda en iyi şekilde halkımıza hizmet etmeye devam ediyor. Bizler kamu görevlileri olarak biraz daha fazla çalışacağız ama bu vatan, millet için ne kadar çok çalışsak muahakkak ki onlara karşı olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Özgür bir şekilde nice bayramlara ulaşabilmeyi Allah nasip etsin. Bütün bu şehitlerimiz kendilerini vatan ve millet için kurban ettiler ve kendilerini hiçbir zaman kurban etmekten çekinmediler. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Gazilerimiz ve yaralılarımız var. Rabbim hepsine acil şifalar eylesin. Bu vesile ile ben tekrar kurban bayramınızı tebrik ediyor, sevdiklerimizle birlikte daha nice bayramlara erişebilmeyi Cenab-ı Allah’dan niyaz ediyorum. “  dedi.
 
Daha sonra Bayramlaşma törenlerinde konuşma yapan Bakanımız Eroğlu; “15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü aslında milleti yok etme ve vatanı yok etme projesiydi. Ama kahraman milletimiz buna izin vermedi. FETÖ’nün hainleri devletin tankını kullanarak vatandaşlarımızı şehit ettiler. Darbeye göğsünü siper eden milletimiz, gerçekten darbe girişiminin kahramanıdır. Başkomutanımız, Devlet Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve milletimizin kahramanlığı neticesinde hain darbe girişimi püskürtüldü. Kendi gönüllerini, akıllarını ve kalplerini Pensilvanya’daki sapık inanış sahibi olan kişiye bağlamışlar. 1 dolara akıllarını satmışlar. Bunu anlamak mümkün değil. Maazallah bu hainler emellerine muvaffak olsalardı Türkiye’nin hali Suriye’den daha kötü olurdu. Kargaşa, birbirini vurmalar, öldürme ve sonucunda bölünme ve parçalanma. Dolayısıyla Allah, Türk milletini seviyor. Bizleri büyük bir badireden kurtardı. Arkasından ekonomik darbe vurmak istediler. Milletimiz o darbeye de darbeyle karşılık verdi. Biz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bende bu kahraman milletin ferdi olarak, milletimle gurur duyuyorum. Biz her bayram müjde veriyoruz. Oradaki bir şehidimiz buna vesile oldu. Şehit merasimine geldiğim zaman çok duygulandım. Çünkü şehit babamız bizi dimdik ayakta olduklarını, ağlamayacaklarını ve bu alçakları ve kafirleri sevindirmeyeceklerini söyledi. Bende gerçekten çok duygulandım. Aynı Şehit merasimine Sinanpaşa Taşoluk’ta evladını toprağa veren Şehit Babası da evini düğün evi olarak ilan etti. O sözlerden dolayı gerçekten gözlerim doldu. Hatta dün bizde düğün evini ziyaret ettik ve kucaklaştık. İşte bu kahramanları doğuran analar oldukça, bu bayrak inmez. Allah’ın izniyle ezanlar susmaz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını canı gönülden kutluyorum” dedi.
 
Törenlerde konuşmaların ardından vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Bakan Eroğlu ve Valimiz Yıldırım’ın vatandaşların istek ve taleplerini dinlediler.
 
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu 4 gün süren ve 7 İlçe, 7 Kasaba ve 7 köyde gerçekleştirdiği Bayramlaşma programını ilimiz merkezinde yaptığı esnaf ziyareti ve ‘Milli İradenin Yükselişi” Serginde incelemelerde bulunmasının ardından tamamlayarak ilimizden ayrıldı
 
Editör: Haber Merkezi