Bakan Eroğlu ve Vali Tutulmaz Şuhut’ta 2 Tesisin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz, son dönemlerde yatırım ve proje şehri haline gelen Afyonkarahisar’da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 11 Milyon TL'ye inşa edilecek olan 2 tesisin temel atarken, TOKİ anahtar teslimi gerçekleştirdiler.

Şuhut’ta düzenlenen temel atma ve anahtar teslimi programlarına Bakan Eroğlu ve Vali Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şuhut Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe İGM Başkanı Salih Sel, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bölge Müdürleri, İl müdürleri ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

Şuhut’ta gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış merasimlerinde yatırımlar hakkında yetkililerin bilgiler verilmesinin ardından kürsüye gelen Vali Tutulmaz; “Değerli Şuhutlu kardeşlerim. Hepiniz öncelikle hoş geldiniz. Gerçekten son günlerde ilimiz bir hizmet sağanağı altında bütün ilçelerimizde beldelerimiz de milyonlarca değerli eserlerin temellerini atıyoruz. İlimiz potansiyeli yüksek bir yer ve bunu da her geçen gün bu potansiyeli etkin hale getiriyoruz. Bunu da başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Son yıllarda Afyonkarahisar'ımız termaliyle, turizmiyle önemli bir atak elde etti. Kendinden daha çok bahsettirmeye başladı. Bu kazanımdan ilimizin olduğu kadar Şuhut'ta payını aldı. Şuhut ilçemiz, Kurtuluş Savaşı'mızın ana kumanda yeri olan Kocatepe ile önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan kayak merkezi ile artık turizmden de önemli bir pay almaya başlayacaktır.

Tabii bu eserlerin sadece ilçe merkezinde olmadığını, illerde ne varsa, ilçede ne varsa artık köylerimizde de bunların olduğunu açıkça görüyoruz. Şu anda köy yollarında çok şükür problemimiz yok. İçme sularında problemimiz yok. Kanalizasyonda problemimiz yok. Parke taşında neredeyse bitmeyen köyümüz yok. Artık sosyal donatılar la uğraşıyoruz onlara kaynak aktarmaya çalışıyoruz. Köy yolu asfaltlarını sıcak asfalt ile yenileme çalışmalarına başladık. İki grup olarak geçen yıl başlattığımız asfaltlama çalışmasında 2 ilçemizde sıcak asfaltlama yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde önemli yolların tamam mı sıcak asfaltla yapılacaktır.

Değerli Şuhutlular. Bizim, Şuhut’umuz için en önemli yatırımlardan birisi de hiç kuşkusuz Organize Sanayi Bölgesidir. Organize Sanayi Bölgesi her gece her gün büyümektedir. Bu ayın 27'sinde de altyapı çalışmaları ile ilgili ihale yapılacaktır. Altyapının yapılmasıyla artık Organize Sanayi, Şuhut'un kalkınmasında lokomotif görevi üstlenecektir. 50'nin üzerinde ki arsanın tamamı faaliyete geçtiğinde on binlerce kişi burada çalışacaktır. Bu da buradaki gençlerimizin ilçemizde kalmasını sağlayacak. Uzun vadede Şuhut daha yaşanılabilir bir yer haline gelecektir. Ben bütün eserlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm Milletvekillerimize, il ve ilçe başkanlarına, bürokratlara ve emeği geçen bütün çalışanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun diyorum.“ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Eroğlu; “Bu güzel ve mübarek Ramazan günün de hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ben bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Buranın ekmeğini ve suyunu içtik. Buraya bir vefa borcumuz var. Bu yüzden bu vefa borcunu ödemek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak seferber olduk. Memleketim olan Şuhut’ta temelle atacağız ve açılışlar gerçekleştireceğiz. İnşallah bu tesislerle çok önemli bir kazanç sağlayacağız. Hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmasına yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler vererek devam eden Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar’a, Şuhut’umuza, köylerimize sayısız hizmetlerde bulunduk. Bizler büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızda destekleriyle sadece su ili alakalı toplamda 7800 tesisle dünyada bir rekora imza attık. Bütün Türkiye’nin su meselesini çözdük. Dünyanın en büyük barajlarını bizler yapıyoruz. Bütün içme suları, tarımsal sulama tesisleri ve bunun yanında 1000 günde 1000 gölet projesini yerine getirdik. Sadece bununla yetinmedik orman konusunda da çığır açtık. Bizler görev süremiz içerisinde yaklaşık 4,5 Milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bizim anlayışımızda her şey millet içindir. Bizler milletimizi seviyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bundan önce çalıştık, bundan sonrada halkımız için çalışacağız.” dedi.

Şuhut’ta düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 25 Ağustos Zafer Barajı Sulaması ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarını kapsayan bir adet tesisin temeli atıldı. Bu 2 tesis 11 milyon TL’ye mal edilecek. Yine aynı merasimde Toplu Konut İdaresi tarafından Şuhut’ta inşa edilen konutlardan 5 hak sahibine de anahtarları teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi