Bakan Eroğlu, vatandaşları uyardı: “Yangının şakası yok”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. Bakan Eroğlu: “Yangının şakası yok. Lütfen vatandaşlarımız yoldan geçerken veya ormanlık alanlarda piknik yaparken son derece dikkatli olsunlar” dedi.

Başmakçı'da düzenlenen temel atma töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin’in Gülnar İlçesindeki Kızılçam Ormanında meydana gelen orman yangını sonrasında çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Isparta ve Konya gibi çevre illerden Mersin’in Gülnar İlçesi Kızılçam Ormanında meydana gelen orman yangınına takviye ekip gönderdiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, çalışmaları yakından takip ettiğini ve son durumla ilgili bilgilerin geleceğini söyledi.
Çıkan yangında tedbir amaçlı köyleri boşalttıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Kızılçam Ormanında geçmişte bir yangın daha meydana gelmişti. Arkadaşlarımızda şuanda hızlı bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu.

Suriye'deki ormanların kasten yakıldığına işaret eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
"Çok acı bir şey ama Suriye’deki ormanları Suriye kasten yaktı. Rüzgarın etkisiyle Türkiye sınırlarına sıçradı. Mersin, Adana ve Kahramanmaraş ekiplerini de Suriye’ye gönderdik. İnşallah bu yangını da söndüreceğimize inanıyorum. Biliyorsunuz yangının şakası yok. Şuanda Amerika ve İspanya yangınlarla baş edemiyor. Dünyanın her yerinde her tarafında korkunç bir yangın var. Ben vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum şuan sıcaklıklar çok fazla nem muhtevası düşük. Lütfen vatandaşlarımız yoldan geçerken veya ormanlık alanlarda piknik yaparken son derece dikkatli olsunlar. Birde kesinlikle asla anız yakmasınlar orman civarında, ormanlardaki yangınlar sebepsiz yere çıkmıyor.”
Önceki gün 9 kırsal, 30 değişik bölgede yangın çıktığını ifade eden Bakan Eroğlu, Kırsaldaki yangına başka ekiplerin yardım edemediğini ve kendi ekiplerinin görevi olmadığı halde destek verdiğini söyledi.
Bütün ekiplerinin izinlerini kaldırdığı aktaran Bakan Eroğlu, "Ben zaten dün gece Orman Genel Müdürüne teyakkuz talimatı verdim. İnşallah Cenabı Allah’ta bu yangın afetlere karşı iddialı olmaz söz konusu değil. Ama gayret ediyoruz kısa zamanda söndüreceğiz inşallah” dedi.
Editör: Haber Merkezi