Bakan Eroğlu, Vali Güner’i Ziyaret Etti

Temel Atma Programı İçin İlimize Gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valimiz Hakan Yusuf Güner'i Makamında Ziyarette Bulundu.

27 Tesisin temel atma programı nedeniyle ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hükümet Konağı önünde Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılamaya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Bölge Müdürleri, İl Müdürleri ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, karşılama sonrasında makama geçmeden önce  günün anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Valilik makamında gerçekleşen ziyaret sırasında Bakan Eroğlu’na, ziyaretlerinin kendilerini şereflendirdiğini belirterek sözlerine başlayan Vali Güner; ”Şuanda bulunduğumuz Hükümet Binası, sizin sayenizde çok önemli bir eser oldu. İlk ziyaretçi olarak Sayın Başbakanımızla birlikte zatıaliniz ve akabinde şu anki ziyaretinizle bizleri ikinci kez şereflendirdiniz. İnşallah bu bina sizlerle birlikte anılacak ve Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde temsil edecek. Bu binanın restorasyonu yaklaşık 27 ay sürdü. 52 odası var. 2400 metrekarelik bir kullanım alanı mevcut. Şu anda restorasyon işinin kesin hesabı görülmedi ama yaklaşık 3 ile 3,5 milyon arasında bir maliyete ulaşacağı düşünülüyor. Bu tarihi binada inşallah ilimize güzel hizmetler sunulacaktır. Burada bütün birimlerimizi oluşturduk, yanımızdaki blokla alakalıda Vali Yardımcımız başkanlığında bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon iki seçenek üzerinde durdu. Daha öncede sizlere iletmiştik. Birincisi Milli Eğitim Müdürlüğünü taşımak, ikincisi de dışarıdaki diğer kurumları taşımaktır. Dışarıdaki diğer kurumların taşınması daha makul ve prezentabıl olacağı kararlaştırıldı. Onunla ilgili küçük onarımlar gerekmektedir. Kültür Tabiat Varlıklarından hemen gerekli onayları aldık. Daha yeni yeni bina boşalıyor, ama bizler hızlı bir şekilde hareket etmekteyiz. Söz konusu binayı, Valiliğimizin B Bloğu olarak bize tahsis etmesi için Milli Eğitim Bakanlığımıza yazımızı yazdık. Ben dosyayı da zatıalinize takdim edeceğim. Biz takip etmekteyiz. İnşallah sizlerinde himmetlerini beklemekteyiz. Şimdiden teşekkürlerimi arz eder, saygılarımı sunarım.”dedi.

 

Valimiz Hakan Yusuf Güner’in Afyonkarahisar Valisi olarak göreve başlaması sonrasının ardından kısa zamanda birçok başarıya imza attığını belirterek sözlerine başlayan Bakan Eroğlu; “Evvella günümüz hayırlı olsun. Afyonkarahisar’a eli boş gelmek caiz değil. Böylesine güzel ve tarihi bir binada olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Zaten bu konuda ben öncelikle Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. İlk talimatı kendisi verdi. Dedi ki Afyonkarahisar ili çok büyüdü, büyük şehirlerde büyük bir meydan gerekir. Bu yüzden Sayın Başkanıma dedi ki buradan çıkıyorsun, yeni bir belediye binası yapıyorsun. Valilik binası da boşaltılsın ve yıkılsın, takibini de Veysel Hoca yapsın dedi. Böylelikle hep birlikte Valilik binasını bu güzel yere taşıdık. Yan taraftaki binadaki Kız Meslek Lisesi de taşındı. Orası da çok güzel bir şekilde restore edilip diğer birimleri de oraya alacağız. Böylelikle Afyonkarahisar’a yakışan bir bina olacak. Çünkü Afyonkarahisar Türkiye’nin en güzel şehirlerinde birisidir. Bunu gururla söylerken Afyonkarahisar’ın her yönde örnek bir şehir olduğunu ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisi bizlerin ufkunu açtı. Daha sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’a geldiğinde muhteşem dönüşüm talimatını verdi. Bende bu memleketin hizmetkârı olarak Afyonkarahisar’daki muhteşem tarihi mekanları, muhteşem bir şekilde dönüşecek ve değişecek, böylece Afyonkarahisar örnek ve önder bir şehir olacak. Bunun sözünü de buradan veriyorum.

 

 

Değerli kardeşlerim ben buraya eli boş gelmedim. Heybemizi de doldurduk geldik. Bugün saat 14:00’te kapalı spor salonunda 27 tesisin temelini atacağız. Tabi bu tesislerin sayısı 27 gibi görünse de aslında paket tesis olmakla birlikte aslında burada 144 Milyon TL’ye mâl olan 49 tesisin temelini atacağız. Biliyorsunuz her gelişimde müjdelerle geliyoruz. Bizler aziz milletimize söz verdik, resmi ve dini bayramlarda Afyonkarahisar’a gelerek müjdeler getiriyorduk. Artık müjdeler bitti ve bugüne kadar Afyonkarahisar’a getirdiğimiz müjde sayısı 125 olmuştur. Sırf DSİ’nin yaparak hizmete açtığı eserler baraj, sulama, taşkın koruma ve içme suyu arıtma tesisi gibi 500’den fazladır.

 

Afyonkarahisar’ı sadece termal turizmin, mermerin, lezzetin ve sağlığın başkenti yapmayacağız. Afyonkarahisar’ı tarım ürünlerinin üretildiği ülke ve dünya geneline ihracat yapan bir üsse dönüştüreceğiz. Bunu yapmak için baraj, gölet ve sulama tesislerinin yapılması gerekmektedir. Bizde bu çalışmaları onur ve gururla yerine getireceğiz. Bundan önceki dönemlerde bu kadar bir çalışma sergilenmemiştir. Bizden önceki 80 senede, bizim geldiğimiz dönemde yaptığımız yatırımlar kadar yatırım yapılmamıştır. Bizler büyük düşünüyoruz ve Afyonkarahisar’ı kalkındırmak, ilerletmek ve geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Ben Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği biri olarak Afyonkarahisar sevdalısıyım. Bu memleketin havasını almış, suyunu içmiş ve ekmeğini yemiş biri olarak Afyonkarahisar’a vefa borcumuz var. Bu vefa borcunun ödendiğini düşünmüyorum. Bunca yatırımlar yaptık, ama daha fazlasını yapacağımızı ifade ederek bu vefa borcunu ödemek için elimizden geleni yapacağımın sözünü veriyorum.”dedi.

 

Daha sonra Valiliğimiz koordinesinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce hazırlanan ‘Bir Çocuk Bir Fidan’ Projesi ile ilgili slayt sunumunun ardından, yine Valiliğimizce ilimiz genelinde düğünlerde ve asker uğurlamalarında silah kullanımını engellemek amacıyla hazırlanan afişler Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından Bakan Eroğlu’na sunuldu.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasının sonunda basın mensuplarının ilimiz ve ülke gündemi ile ilgili sorularını cevaplandırmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Valimiz Hakan Yusuf Güner’e ziyaretin anısına çini desenli tabak verilirken, Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından da Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ziyaretleri nedeniyle teşekkürlerini sunmak için şehrin anahtarını simgeleyen Osmanlı Tuhrası bulunan tablo takdim edildi.

 

Daha sonra hükümet binası hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgiler alan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’a Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından bina gezdirilerek detaylı bilgiler aktarıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ziyareti hükümet binasındaki incelemelerinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi