Bakan Eroğlu, Vali Balkanlıoğlu’nu Ziyaret Etti
Afyonkarahisar’daki programları dahilinde ilimizde temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Hükümet Konağı önünde Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb.Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel Daire Müdürleri ve sivil toplum temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu ziyareti öncesinde Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.
Daha sonra Makama geçen Bakan Eroğlu’na ilimize vermiş olduğu maddi, manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, nazik ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, genel bütçe ile İl Özel İdare bütçesi imkanlarıyla yapılan yatırımlar ile KÖYDES ve BELDES projeleri ile yürütülecek olan hizmetler hakkında bilgilerin yer aldığı kısa bir brifing verdi.
Yapılan başarılı çalışmalarda Valilik katkılarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar ve ilçelerine nezaket ziyaretinde bulunmak için bugün buraya geldik. İlk olarak İscehisar İlçemizi ziyaret ettik, oradan Afyonkarahisar Valiliğimize geldik buradan Belediye Başkanlığımıza ve diğer ilçelere ziyaretlerde bulunacağız. Afyonkarahisar’a vefa borcumuz var. Bu borcumuzu yerine getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle son 10 yılda Afyonkarahisar’a eski para ile 10 katrilyonluk yatırımlarımız oldu. Bizler yaptığımız çalışmalar ile Afyonkarahisar’da sulanmadık toprak bırakmayacağız. Şuan da Afyonkarahisar’da 80’den fazla baraj, gölet ve sulama inşaatları devam ediyor. Bu senenin sonuna kadarda 51 tanesinin açılışını yapacağız. Geçmişte bir elin parmakları kadar gölet ve baraj yokken bizler kısa zaman da bunu 85’e tamamlayacağız. İşte bu nereden nereye geldiğimizin göstergesidir. Buna neden önem veriyoruz? Su olmadan ürünler üretmek zordur. Afyonkarahisar, sanayinin, ziraatin ve turizmin merkezidir. Önemli bir üretim merkezi olan Afyonkarahisar’da sulamalara çok önem veriyoruz. Bir taraftan barajlar ve göletler devam ederken modern sulama sistemimizi de yapmaya devam ediyoruz. Şu anda 250 dekar alanda çalışmalar tamamlandı, kalan kısmı da en kısa zamanda yapılacaktır. Sonuç olarak Afyonkarahisar’da sulanmadık yer bırakmayacağız.”dedi.
Afyonkarahisar’ın toprak yapısı ile su baskınları riski taşıyan bir il olduğunu belirten ve bu anlamda birçok önlemler alındığını vurgulayan Bakan Eroğlu; “baskınları önlemek için 109 tane dereyi ıslah ettik. Buna benzer çalışmalarımız halen artarak devam etmektedir. Özellikle derelerin şehir içlerinden geçerken şehrin adeta gerdanı olması için çalışıyoruz. Biraz önce İscehisar İlçemizde talimat verdik. Burada da çok güzel bir görünümü olan dere yapacağız. Afyonkarahisar’ın kokar çayını, Akarçay haline getirmişsek daha birçok dereyi de bulunduğu yere en güzel şekilde kazandıracağız.”dedi.
Afyonkarahisar’da ağaçlandırmanın çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Bakan Eroğlu; “Gelir getirici olan badem ve ceviz ağaçlarının dikilmesi ve bunların desteklenmesi hakkındaki çalışmaları da başlattık. Hakikaten ülkemize çok büyük bir katkısı olacak. Çünkü ülkenin %60’lık ceviz ihtiyacını ithal olarak karşılıyoruz. Bademde ise bu oran %40 ‘tır. Bu yüzden hızlı bir seferberlik yapacağız. İçme suyu problemimiz de kalmadı. Belde ve köylerdeki problemlerin büyük bir çoğunluğu da çözüldü. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır.”dedi
 
Afyonkarahisar’da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüklerinin olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu; “Bu yıl Mayıs ayında İstiklal Tanıtım Merkezinin temelini atacağız. Hakikaten bu Çanakkale gibi burada İstiklal Harbi nasıl kazanıldı. Türk tarihini Orta Asya’dan başlayarak sanki bir zaman tüneli içinde gibi olacak. Bu tanıtım merkezini de gelecek nesillere aktarmak mümkün olacak. Muhteşem bir mimarisi var. İnşallah bu sene temeli atılacak. Gelecek seneye de yetiştirmeyi planlıyoruz. Yani Afyonkarahisar için bizim büyük hedeflerimiz var. Allah nasip ederse burasını özellikle hem zirai ürünler açısından bir üretim, teknolojik açıdan olsun diğer ürünler açısından, et hayvancılığı açısından bir ihracat merkezi haline getirmek istiyoruz. Zaten termal turizminde Afyonkarahisar yeterli yatırım aldı ve yatırımlar devam ediyor. Bunun dışında üniversitemizle birlikte sağlık turizminde çok önemli adımlar attık. Dünyanın her tarafından bu hizmetlerden faydalanmak isteyen insanlar geliyorlar. Kongre turizmi açısından da Afyonkarahisar’ı merkez yapmak istiyoruz. Tıbbi Aromatik bitkiler açısından üniversitemizle çalışmalarımız var. Afyonkarahisar 4 iklim bölgesinin kesiştiği nokta olduğu için endemik türler, şifalı bitkiler açısından son derece zengin. Dolayısıyla buraya tıbbi ve aromatik bitkiler merkezi kurduk. İnşallah üniversitemizle birlikte burayı iş adamlarımıza açmak istiyoruz. Dolayısıyla bununda ihracat potansiyeli çok yüksek, bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Yani Afyonkarahisar’ımıza eğitimde olsun, sağlıkta olsun yatırımlar devam ediyor. İnşallah bu dönemde daha da büyük yatırımlar yapmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bir başka güzel haber daha vermek istiyorum. Başbakanımızın talimatları ve Rektörümüzün gayreti ile buraya 60 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor. Bu sene onkoloji hastanemizin de temelini atacağız. Özellikle vurgulamak istiyorum. Afyonkarahisar sağlıkta bir merkez olacak. Bugün biliyorsunuz çok önemli bir gün Polis Teşkilatımızın Kuruluş Yıl Dönümü ben bu vesileyle bütün Emniyet Teşkilatımıza, polislerimize sıhhat, afiyet diliyorum. Üstün başarılarının devamını diliyorum. Hakikaten polis teşkilatımız ülkemizin emniyeti için vatandaşımızın can ve mal güvenliği için son derece önemli bir teşkilatımız. Tekrar polislerimizin bu özel günlerini kutluyorum.” dedi.
 
Bakan Eroğlu, daha sonra Belediye Başkanlığına gerçekleştireceği ziyaret için Hükümet Konağından ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi