Bakan Eroğlu, Ufka Yolculuk heyetini kabul etti

Afyonkarahisar Ufka Yolculuk Komisyonu Bakan Eroğlu’nu ziyaret etti. Eroğlu’na Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında bilgi veren İl Temsilcisi Nuri Özçelik, yarışmanın bu yıl 11 ayrı kategoride düzenleneceğini ve yarışmanın önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde 7'den 70'e herkese duyurulması için çeşitli etkinlik ve programlar düzenlediklerini söyledi.

Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün Afyonkarahisar’da Necat Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübünün organize ettiğiuluslararası düzeydegerçekleşenödüllü kitap okuma yarışmalarının bu yıl da hızını artırarak devam ettiğini sözlerine ekledi. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Toplam 1 milyon 297 bin 344 kişinin katıldığı 5 yıllık sürecin sonunda Türkçe ve İngilizce dil seçeneklerine bu yıl Arapçayı da ekleyerek dünyaya açılmaya devam ediyor. 98 ülkeden katılımın gerçekleştiği yarışmalarda yola çıkarken 8 Milyarı hedef alan Ufka Yolculuk ailesi hapishanelerden çadırkentlere varıncaya kadar tüm gönüllülerle sahih kaynakları buluşturmayı hedefliyor. Bu yıl daha önce yaptığımız tüm Ufka Yolculukların ana gayesi mesabesinde olan, İslam’ın iki ana kaynağı Kur’an ve Hadis Bütünlüğü konusu ile yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz diyen Özçelik yarışma kayıtlarının 13 Kasım tarihi itibariyle başladığını sınavın ise 8 Nisan 2018 Pazar günü yapılacağını belirtti. Bu yıl yarışmamıza çok sayıda ve farklı yaş gruplarından adayların katılmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca yarışmada dereceye girenlere de umre ve daha birçok çeşitli hediyeler verileceğini belirtti.

Amaçlarının sahih kaynaklarla insanları buluşturmak olduğunu ve bu sayede kitap okuma alışkanlığını da kazandırmayı hedeflediklerini belirten Özçelik, önümüzdeki günlerde il protokolüne, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi parti temsilcileri ile halka yönelik tanıtımların da yapılacağını sözlerine ekledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ufka Yolculuk ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi