Bakan Eroğlu, “Türkiye’yi 3.5 kat büyüttük.”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz merkeze bağlı Nuribey Kasabası’nda düzenlenen törenle Afyonkarahisar Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması’nın temelini attılar.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan Afyonkarahisar Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kamu Kurum ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri ile Nuribey Kasabası halkı katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “ Hepiniz hoş geldiniz güzel bir törende beraberiz. Amacı güzel olan bir törendeyiz. Kullanılmış olarak toprağa verilecek, dereye akıtılacak sular artık bereket olarak buralara gelecek. İlimiz her geçen gün gerek tarım alanında olsun, gerek hayvancılık alanında olsun, gerek sanayide ve gerek turizmde olsun yıldızı parlayan bir ildir. Bugün de bunun çok güzel bir örneğini burada yaşıyoruz. Tarım bizim için olmazsa olmazımızdır. Ancak tarımın sulu tarım haline getirilmesi gerekiyordu. Sayın bakanımızın önderliğinde şu anda ilimizin önemli bir kısmı artık sulu tarım haline geldi. Artık bir ekstra kazanç bizim çiftçilerimizin cebine girmeyi başladı. Her geçen gün bu tür yatırımların sayısı artmaktadır. Bu vesileyle Sayın bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah Sayın Bakanımızın liderliğinde ilimiz her geçen gün değerini daha da fazla artıracak ve önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte komşu vilayetlerden çok daha ön planda olacağız. Bir Afyonkarahisar olacak buna inanıyoruz. Ben bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Değerli hemşehrilerimizin bu hizmetlere iyi sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Tesisler yapılır, hizmetler tarlaya kadar gelir ama önemli olan bunun bundan sonraki kullanılma bölümüdür. Bu tesisi de çok bilinçli bir şekilde kullanmamız lazım ki benzer sıkıntıları daha sonra yaşamayalım. Bu tesisin diğer alanlara da iyi örnek olması gerekir. Hepimizin böyle bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu da şimdiden idrak ederseniz bundan sonraki yatırımlara da önayak olmuş olursunuz. Tesisimizin tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yatırımı son aşamasına getiren Sayın bakanımız ve bütün ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Afyonkarahisar Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması’nın temel atma programında konuşan Bakan Eroğlu; “Nuribey Belediye Başkanımız çok çalışkan bir başkan. Kasabanın içmesuyu ve kanalizasyon sorununu çözmüş. Kasabanın her tarafını parke taşı ile donatmış. Bizler de bakanlık olarak Afyonkarahisar merkez ve 45 yerleşim yerinin su meselesini kökünden çözdük. Hatta eksikler varsa yapıyoruz. Burada yağış miktarı çok az. O zaman özellikle kışın ve ilkbaharda yağan yağmuru biriktirmemiz lazım ki yazın sulamada kullanalım. Sulama olmadan yeteri kadar verim almak mümkün değil. Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması tamamlanarak hizmete girdiğinda başta Nuribey kasabası olmak üzere çevrede bulunan köy ve kasabaların sulama suyu problemi de kalmayacak. Atıksuların arıtılarak sulamada kullanılması çevre bakımından güvenilir bir geri dönüşüm projesi olup, bu sayede mevcut yeraltı ve yüzey su kaynaklarına olan bağımlılığın azalması da mümkün hale gelecektir. Su gerçekten büyük bir zenginliktir. İnşallah bizim hedefimiz çiftçimizin gelirini bu sulanmadan dolayı 1 milyar TL'ye çıkarmaktır." dedi.

Türkiye kalkınıyor diyerek sözlerine devam eden Bakan Eroğlu; ”Türkiye'yi 3,5 misli büyüttük. Daha da büyüyecek. Büyük hedeflerimiz var. Bunu gören Batı, Türkiye'den korkuyor. Eskiden Avrupa'da çocukları, 'Osmanlı geliyor' diye korkutarak uyuturlarmış. Hala onların izleri var. Korkuyorlar, halbuki biz medeniyette, insanlıkta onlara örnek olmuşuzdur. Türkiye'nin önünü kesmek için plan üstüne plan yapıyorlar. Bakın neler yaptılar; muhtıralar, parti kapatma ve 15 Temmuz hain darbe girişimi... Yıllarca bir haini hazırlamışlar. Bir casusu, alçağı ve neticede 15 Temmuz'da böyle bir alçak vasıtasıyla darbe girişiminde bulundular." dedi.

Türkiye'nin önünü kesmek için yapılanların devam ettiğini belirten Bakan Eroğlu; "Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurmak istediler. 'Türkiye'yi rahatsız edelim, önünü keselim de kalkınmasın, sürünsün. IMF'ye ve 70 sente muhtaç olsun. Akaryakıt kuyrukları uzaydan görünsün istiyorlar. Yani o günler geri gelsin, bunu istiyorlar. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı'nda onların oyunlarını bozdu. Şimdi başka oyunlara girişiyorlar. Güya Türkiye'yi ekonomik olarak zor duruma sokacaklar. Dolarla oynamaya kalkıyorlar. Yapılanlar hep dış kaynaklıdır. Şimdi Avrupa ve ABD bizim seçimlerimizle ilgileniyor. Yahu sana ne bizim seçimlerden. Biz senin seçiminle ilgileniyormuyuz. Aziz milletim, bu oyunu da görerek bozacaktır." dedi.

Veysel Eroğlu’nun konuşmasının ardından programa katılan tüm protokol üyeleri butona basarak tesisin temeli atılmış oldu.

Temel atma töreninin ardından programa katılan vatandaşlara ceviz, badem, zerdali, sedir ve iğde fidanı dağıtıldı

Editör: Haber Merkezi