Bakan Eroğlu, Sülümenli ve Gebeceler’de Temel Atma ve Açılış Törenlerine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz Sülümenli ve Gebeceler Beldelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve diğer bakanlıklar tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 9 adet tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.

Sülümenli ve Gebeceler Beldelerimizde yapılan temel atma ve açılışlara Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz ’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı J.Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bölge Müdürleri, Belde Belediye Başkanları, İl müdürleri ile vatandaşlarımız katıldı.

Sülümenli’ye 8 Milyon TL’lik 7 Tesis

Sülümenli Beldesine 8 Milyon TL yatırım bedelli 7 adet tesis kazandırıldı. DSİ tarafından yapılacak olan mera ıslahı çalışmasının temeli atıldı. Sülümenli Belediyesi tarafından yapılan 300 bin m² kilitli parke taşı yapımı, 28 bin m tül bordür, 23 bin m kanalizasyon, 10 adet fırınlar için hamur makinesi alımı, 740 m² düğün salonu, bin 125 m² kapalı halı saha, çocuk parkları ’nın açılışı yapıldı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tamamlanarak hizmete alınan 12 derslikli Sülümenli İlkokulu ve Anaokulu’nun açılışı gerçekleşti.

Gebeceler’e 2 Milyon TL’lik 2 Tesis

Gebeceler Beldesine 2 Milyon TL yatırım maliyetli 2 adet tesis kazandırıldı. DSİ tarafından yapılacak olan mera ıslahı çalışmasının temeli atıldı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tamamlanarak hizmete alınan 12 derslikli Gebeceler İlkokulu’nun açılışı gerçekleşti.

Temel atma ve açılış programlarında Orman Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara fidan ve tıbbi aromatik bitki çayı dağıtıldı.

Önümüzdeki Birkaç Yılda Eğitimde Daha İyi Olacağız

Açılış ve temel atma törenlerinde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, İlimiz eğitim öğretimde her geçen gün daha iyi konuma gelmektedir diyerek: “Kadir Gecesi’nin olduğu bugün hayırlı hizmetlere vesile olacak temel atma ve açılış merasimlerinde birlikteyiz. Bugün gerek belediyelerimizin yaptığı hizmetler, gerekse Milli Eğitim’in buralarda açacağı okullar vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Eğitimde gerçekten son yıllarda çok önemli yatırımlar yapıldı. Eğitim öğretimde ilimiz her geçen gün daha iyi bir konuma gelmektedir. 5 binlerde olan derslik sayısı 8 bin 600’lere çıktı. Yine öğretmen başına düşen öğrenci sayısı açısından baktığımızda, derslik sayısı açısından baktığımızda 16-17 kişilik dersliklerde eğitim devam etmektedir. Gerçekten bu özel okullarda bile bulunmayan bir sayıdır. Bu niteliği sağlayan son zamanlarda yapılan yatırımlardır. Bir taraftan okul binaları yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirilirken bir taraftan da öğrencilerimizin bilgi düzeylerinin arttırılması, akademik başarılarının geliştirilmesi, kişisel gelişimlerinin arttırılması yönünde bir sürü çalışmayı yapmaktayız ve bunun sonucu olarak da önümüzdeki birkaç yıl süre içerisinde Afyonkarahisar’ın eğitimde bulunduğu nokta bugünden çok daha iyi olacak. Bunu bugünden görebiliyoruz” dedi.

Afyon Yeşil Şehir Olma Yolunda İlerliyor

Afyonkarahisar’ın yeşil bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar’ımız her geçen gün büyük bir hızla ilerlemekte ve gelişmektedir. 35 yıl önce Afyonkarahisar’dan geçerken çok çorak topraklar, bozkır şeklinde görünürdü. Ancak son yıllarda yapılan yatırımlarla, gerek sulamalarla, gerekse dikilen ağaçlarla artık Afyonkarahisar neredeyse bir Karadeniz iklimini andırır şeklinde bir iklime sahip oldu. Yapılan barajlarla ve oluşturulan ormanlarla artık yeşil bir şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Artık Lig Atlamaktadır

Afyonkarahisar’ın her geçen gün adından daha fazla söz ettirdiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Bir yönüyle Afyonkarahisar artık lig atlamaktadır. Bunu bu yıl sporda yaşadık. Gerek yatırımlarla, gerek bugüne kadar elde ettiğimiz tarımsal ürünlerle, gerek sanayide elde ettiğimiz ürünlerle bunu her geçen gün yaşamaktayız. Bunun karşılığını da Afyonkarahisar halkı olarak almaktayız. Şu anda işsizliğin en az olduğu 5 vilayetten biriyiz. İşsizlik sadece iş beğenmeme şeklinde var. Yoksa şu anda iş isteyen herkese iş verilebilecek bir ortam var. Bu durum şu anda işsizliğin dünyada ön planda olduğu bir ortamda ilimiz adına sevindirici bir durumdur. Bundan dolayı da ne kadar gurur duysak azdır. Bu gelişmelere vesile olan başta Sayın Bakanımız olmak üzere milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür eder, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Afyon’a Bugüne Dek 20 Katrilyon Yatırım Yaptık

Temel atma ve açılış programlarında konuşan ve Afyonkarahisar’a yapılmayan hizmet kalmadığını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu: “Sizleri gerçekten çok seviyorum. Sizlerle bir arada olmaktan fevkalade mutluyum. Gebeceler’e çok büyük müjdeyle geldim. Modern bir sulama sistemi kuruyoruz. 5 bin 120 dekar araziyi sulayacağız. İnşaat başladı. İnşallah Gebeceler artık daha verimli topraklara kavuşacak. Bin 100 dekar meranın ıslahını da Orman Teşkilatımız yapacak. Sondaj tesisi, bir güneş enerjisi paneli, 2 adet çoban gölgeliği, 2 adet yalak, kaşınma kazığı, koyun banyoluğu, 5 bin hayvanlık gölgelik ağaç dikimi yapılıyor. Tüm bu hizmetler beldeye hayırlı olsun. İçme suyu ve isale hattı ve dere ıslahı çalışmaları ve köprü onarımı çalışmalarını da daha önce yapmıştık. Seyitler Sulamasını da yaptık. Artık çiftçiler bir kuruş para harcamadan sulama sistemini kullanıyor. Gebeceler’e ne yapılsa azdır. Tüm Afyon ve ilçelerine bugüne kadar 20 katrilyon yatırım yaptık. Afyon’da yapılmayan hizmet kalmadı. Yollar, hastaneler artık daha modern. Afyon’a 59 baraj ve gölet yaptık. 213 dereyi ıslah ettik. Tüm sulama sistemleri modern bir yapıya kavuştu. Afyon’a ilçe ve beldelerine bin 500 köprü kazandırdık. Dünyada bu kadar kısa sürede bu kadar çok köprü inşa eden yok. Afyon’da artık her şey var. Biz her zaman diyoruz. Verdiğimiz sözleri utuyoruz ve iş üretiyoruz” dedi.

Gebeceler Beldesinde temel atma ve açılış programının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi