BAKAN EROĞLU, PETROL İSTASYONUNUN AÇILIŞINI YAPTI
Açılış programları için ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Organize Sanayi Sitesi yolu üzerindeki Gelişgen Kardeşler İş Merkezi ve Petrol İstasyonu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayan Eroğlu ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İGM Başkanı Salih Sel, Bölge ve İl Müdürleri ve davetliler katıldı.
Açılış öncesi kürsüye gelen Bakan Eroğlu; “Ekonominin temelinde istihsal, istihdam ve ihracat yani üç i vardır. İstihsal yani üretim olmadan gelişime ve istihdama katkı olamayacaktır. Ekonominin gelişmesi ve büyümesi için mutlaka bu üçünün birlikte olması gerekiyor. 1950 yılından önce bir toplu iğneyi dahi yurt dışından getiriyorduk, ama Türkiye nereden nereye geldi. Geçmiş zamanı şöyle film şeridi gibi gözünüzün önünden bir geçirin. Son 11 yılda Türkiye'de muazzam bir gelişme olduğunu görürüz. Bu da çok önemlidir. Türkiye artık zengin bir ülkedir ve ekonomisi giderek daha da güçlenmektedir. Bunun en güzel göstergesi de Merkez Bankamızın dövizle dolu olmasıdır. Dünyanın birçok ülkesinde ekonomik krizler yaşanırken Türkiye'de bu tür risk ve olumsuz durumlar söz konusu değildir. Gerçekten bu, büyük bir mutluluk vesilesidir. Bununla da kalmayacağız ve Türkiye'yi daha da büyük hedeflere doğru geliştireceğiz. Zaten Türkiye'nin büyük hedefleri var. Birinci büyük hedefimiz; 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak. Tabii ihracatımız 500 milyar dolar olacak ve kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da en azından 25 bin dolar olacak. Bunlar hayal değil. İstikrarı yakalamış bir ülke için bu hedefler hiçbir şekilde erişilmez değildir. Türkiye’nin bu büyük gelişimden en iyi şekilde nasibini alan Afyonkarahisar da çok gelişti ve bundan çok büyük mutluluk duymaktayız.
Gelişgen Kardeşler İş Merkezi ve Petrol İstasyonu açılışında bulunmanın ve böylesine güzel bir iş yerlerinin açılmasının, bir esnaf çocuğu olarak kendisini mutlu ettiğini belirten Eroğlu; “Özellikle kazancın 10'da 9'u ticarettedir. Bunu bilmemiz lazım. Ticaret çok önemli, geliştirmemiz gerekiyor. Afyonkarahisar bu bakımdan da gerçekten çok gelişiyor. Buna katkıda bulunan bütün iş adamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, son anketlerde mutlu şehirler arasında Türkiye'de ikinci oldu. Bu da benim için mutluluk vesilesi. Bizim gayemiz; insanları mutlu etmektir. Onlara rahat ve huzurlu bir imkan sağlamak da hükümetimizin, belediyemizin vazifesidir. Biz de Afyonkarahisar'da bunun için çalışıyoruz.”dedi.
Veysel Eroğlu, AK Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısının, 9-11 Mayıs'ta Afyonkarahisar'da yapılacağını hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kuruluşunda yola bu kentten çıktığını ifade etti. Başbakanımız ve milletvekillerimiz, ülkemiz adına çok önemli bir toplantıyı Afyonkarahisar'da yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu; “Bu da Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası. Afyonkarahisar şehitler diyarı, mübarek topraklar. Güzel insanlar diyarı burası. Bu toplantının burada yapılacak olması da gerçekten çok manidar. Bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum. Başbakanımızı ve gelen misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayacak ve ağırlayacağız. Bu toplantının, Afyonkarahisar'ın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bütün televizyonlar burada olacak. Bütün dünya, Afyonkarahisar'daki muhteşem güzellikleri, sağlık turizmini, termal turizmini, kongre turizmini, leziz yemeklerini, lokumunu, kekik kokulu etini, sucuğunu, mermerini tanıyacak, insanların misafirperverliğini tanıyacak. Bu bakımdan bu toplantı Afyonkarahisar’a sayısız fayda sağlayacak“dedi.
Açılış konuşmalarının sonunda açılış duasının yapılmasının ardından Bakan Eroğlu, Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi ile Gelişgen Kardeşler İş Merkezi ve Petrol İstasyonu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Editör: Haber Merkezi