Bakan Eroğlu, oyunu Şuhut’ta kullandı
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, oyunu Şuhut’ta kullandı. Bakan Eroğlu: "Bu seçimin bütün milletimizin hayrına, birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını yürekten temenni ediyorum.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Bu seçimin bütün milletimizin hayrına, birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Bu milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası. Özellikle milletle devletin kucaklaştığı bir gün olacak bu seçimler" dedi.
Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu'ndaki 1021 numaralı sandıkta ilk olarak annesi Emine Eroğlu'nun oyunu kullanmasına yardımcı oldu. Eroğlu, daha sonra aynı sandıkta kendi oyunu kullandı.
Okuldaki diğer sandıkları gezerek görevlilere kolaylıklar dileyen Eroğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Ağustos'un milletin tarihinde çok önemli bir gün, milat olacağını ifade etti.
Eroğlu, ilk defa milletin, cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini anımsatarak, şöyle konuştu:
"Daha önce cumhurbaşkanını, vekili vasıtasıyla milletvekilleri seçiyordu. 2007 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle millet bundan böyle 'cumhurbaşkanını bizzat ben seçeceğim, vekile bırakmayacağım' dedi. Allah'a şükür bunun ilk uygulaması bugün gerçekleşiyor. Bu seçimin bütün milletimizin hayrına, birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Bu milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası. Özellikle milletle devletin kucaklaştığı bir gün olacak bu seçimler. Daha önce bazı tesirler vardı cumhurbaşkanlığı seçiminde. O tesirler kalktı. Artık 77 milyon vatandaşımız da (Cumhurbaşkanı seçimi) oy kullanma selayetini aldı. Bugün de huzur içinde bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Ben de bugün ata yurdum Şuhut'ta demokratik hakkımı kullanmanın mutluluğunu yaşadım."
Bir gazetecinin "sabotaj ihtimali var mı? sorusuna" da Eroğlu, "Yoktur. Ne sabotajı öyle bir ihtimal yok. Türkiye'de demokrasi yerleşti. Her tarafta gerekli tedbirler, emniyet güçlerimiz tarafından alındı. Diğer ülkelere bakarsak demokrasi açısından iyi bir noktaya, seviyeye geldi. Bir sabotaj falan olmaz" dedi.
Eroğlu, ardından Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu'ndaki sandıkları da ziyaret ederek görevlilere kolaylıklar diledi
Editör: Haber Merkezi